13.02.2015 07:42

Aptauja Olainē: Ko domājat par 13. datumu un Valentīna dienu?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Olainē: Ko domājat par 13. datumu un Valentīna dienu? arhīvs

Ir cilvēki, kas baidās no 13. datuma, jo īpaši tad, ja tas iekrīt piektdienā, lai gan īsta pamata bailēm nav. Savukārt nedēļas nogalē būs Svētā Valentīna jeb mīlētāju diena.

Ritma, psihoterapeite:
Man šķiet, ka ar 13. datumu viss ir kārtībā. Piemēram, mana vecākā meita ir dzimusi tieši šajā datumā. Palicis prātā, ka tā tieši bija piektdiena. Pret Valentīna dienu man nekādu pretenziju nav. Ja kāds tajā dienā kaut ko grib svinēt, lai svin vesels.
Dagmāra, skolniece:
Es nemaz nebaidos no 13. datuma. Manuprāt, tas ir pat ļoti saistoši. Dažkārt par godu "melnajai piektdienai", ejot uz skolu, uzvelkam melnas drēbes. Savukārt Valentīna diena ir pat ļoti vajadzīga, un skolēnu parlaments tam par godu parasti sarīko kaut ko jauku. Gan "melnā piektdiena", gan Valentīna diena parasti ir interesanta.
Sergejs, bezdarbnieks:
Numeroloģijā skaitlis "13" nozīmē dumpi pret Dievu. Arī Valentīna diena, cik zinu, savos pirmsākumos bija okulti svētki. Kā ticīgs cilvēks to zinu un ņemu vērā, tāpēc izvairos no aktivitātēm, kas saistās ar šādām dienām. Dievam tas nepatiktu.
Mārtiņš, šoferis:
Neesmu māņticīgs, tāpēc tādām "melnajām piektdienām" uzmanību nepievēršu. Turklāt es drīz būšu tētis, piektdien visi pirmo reizi brauksim uz ultrasonogrāfiju. Un kā tad tādā reizē nesvinēt Valentīna dienu?

Foto - Einārs Binders