Mākslas filma "Spēlmanis" Ķekavā

Vinsents ir labākais no ātrās palīdzības dienesta darbiniekiem, bet viņam ir viena nopietna kaislība – azartspēles.

Tās dēļ viņš regulāri nonāk finansiālās grūtībās un ir spiests meklēt radikālus risinājumus, lai nomaksātu savus spēļu parādus. Kādu dienu Vinsents nolemj izveidot pats savu, nelegālu azarstpēli, kas saistīta ar viņa profesiju. Iesākumā iesaistās tikai ātrās palīdzības dienesta darbinieki, taču drīz tās popularitāte strauji pieaug – kolēģi kļūst par bukmeikeriem, pats Vinsents pārrauga spēles banku.

Nauda plūst straumēm, agrākās materiālās problēmas aizmirstas, Vinsents uzsāk kaislīgu dēku ar skaisto kolēģi Ievu. Bet dzīve viņam ir sagatavojusi jaunus pārbaudījumus, kas liek pieņemt liktenīgus lēmumus. Mīlestība, dzīvība un nāve tiek likta uz spēles.

Latvijas un Lietuvas kopražojuma filmas "Spēlmanis" pasaules pirmizrādi piedzīvoja prestižajā Sansebastjānas filmu festivālā Spānijā, bet kopumā tā rādīta jau gandrīz 40 starptautiskajos festivālos un ir izpelnījusies vairākas godalgas, tostarp Varšavas kinofestivāla speciālo žūrijas balvu. Lente saņēmusi Lietuvas kino un televīzijas balvu "Sudraba dzērve" kā gada labākā filma un no Lietuvas puses tā tika izvirzīta ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nominācijai par labāko ārzemju filmu ("Best Foreign Language Film Award").

Kopražojumu no Latvijas puses producējis Roberts Vinovskis no filmu studijas "Lokomotīve" un no Lietuvas puses "Uļjanas Kimstudija". Filmas operators ir Jānis Eglītis. Filma tapusi gan ar Latvijas un Lietuvas nacionālo atbalstu, gan ar Eiropas Padomes filmu atbalsta fonda "Eurimages" finansējumu.

Filma lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Katlakalna tautas nams
  • Notikuma sākums: 2015-02-13 19:00:00