25.03.2014 14:26

Austrālijā gaidāmajās Latviešu 55. Kultūras dienās norisināsies īsfilmu konkurss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Austrālijā gaidāmajās Latviešu 55. Kultūras dienās norisināsies īsfilmu konkurss publicitātes

Pirmo reizi Austrālijas Latviešu Kultūras dienu vēsturē Sidnejā šogad notiks īsfilmu konkurss.

Pasākuma organizatori aicina visus latviešu filmētājus, kā jauniešus, tā sirdī jaunus sirmgalvjus, kuri mīl filmu mākslu, piedalīties šajā konkursā. Būs divas kategorijas – atvērtā kategorija jebkura vecuma dalībniekiem un kategorija jauniešiem līdz 17 gadiem. Abās kategorijās labākajiem pienāksies godalgas, vēsta www.latviesi.no.

Filmas temats un žanrs (dokumentālā, mākslas, animācija u. c.) nav ierobežots, bet ar noteikumu, ka filmā jāparādās objektam "PĪRĀGS". Kā šo latviešu tautas iemīļoto gardumu iekļaut filmā, tā ir katra autora izvēle.

20 labākās filmas, kuras izvēlēsies žūrijas komisija, tiks rādītas Kultūras dienu filmu vakarā.

Noteikumi īsumā
Filmai jābūt īpaši veidotai Austrālijas Latviešu 55. Kultūras dienām (AL55.KD), kuras notiks šā gada decembrī Sidnejā. Filmas pirmajai publiskai izrādei jābūt tieši AL55.KD. Filmas temats un žanrs nav ierobežots, bet tajā jāparādās objektam "PĪRĀGS". Filma nedrīkst būt garāka par septiņām minūtēm, ieskaitot sākuma un beigu titrus. Ja filma ir angļu vai citā nelatviešu valodā, tad jābūt subtitriem latviešu valodā. Ja filma ir latviešu valodā, tad savukārt jābūt subtitriem angļu valodā.

Pieteikšanās datums dalībai ir 30. jūnijs. Lai pieteiktos, uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. jāsūta dalībnieka vārds, adrese un tālruņa numurs. Filmas iesniegšanas termiņš ir 31. oktobris. Kopā ar filmu jāiesūta arī rakstisks kopsavilkums latviski un angliski (100 vārdu).
Filmas autors piešķir ekskluzīvas tiesības AL55.KD rādīt filmu jebkurā vietā līdz 2015. gada 30. aprīlim.

Noteikumi par konkursu, filmu izvērtēšanu, tās formātu, kā arī dalības anketa ir atrodami AL55.KD tīmekļu vietnē www.al55kd.com. Baudiet PĪRĀGU!