16.09.2013 14:17

Svētdienas skolā Latvijas vēstniecībā Maskavā skolas gaitas sāk 26 skolēni

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdienas skolā Latvijas vēstniecībā Maskavā skolas gaitas sāk 26 skolēni Krišjānis Grantiņš

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas vēstniecībā Krievijā divdesmito mācību gadu sāka vietējā Svētdienas skola, informēja Latvijas vēstniecība Krievijā.

Šogad skolas gaitas sāka 26 skolēni, no kuriem lielai daļai šis būs pirmais mācību gads latviešu Svētdienas skolā. Visus šos gadus skola ir darbojusies un turpina attīstīties Gunas Golubas vadībā.

Trīs sestdienas mēnesī bērni pulcēsies skolā, lai mācītos lasīt un rakstīt latviešu valodā, apgūtu dziedāt prasmi un latviešu tautas tradīcijas. "Pateicoties bērnu vecāku iniciatīvai, šā gada mācību programma tiks papildināta ar radošajām nodarbībām, kā arī atsevišķām ģeogrāfijas un vēstures stundām. Mācību gada laikā tiks svinēti arī latviešu tautas un nacionālie svētki - Miķeļdiena, Mārtiņdiena, 18. novembris, Ziemassvētki un Lieldienas," informēja vēstniecība.

Svētdienas skola Maskavā tika dibināta 1994. gadā pēc dzejnieka un vēstnieka Jāņa Petera ierosinājuma, kura ideju ir atbalstījuši un turpinājuši visi Latvijas vēstnieki Krievijā. Skolēnus ar jaunā mācību gada sākšanu apsveica Latvijas vēstniece Krievijas Federācijā Astra Kurme, un vēstniecības bērniem bija sarūpējusi Hermaņa Paukša vadītā Dramaturgu teātra izrādi "Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās".