14.09.2013 17:19

Spānija izsauc Latvijas vēstnieku sniegt paskaidrojumus par Dombrovska komentāriem

Autors  LETA/Reuters
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas vēstnieks Spānijā Jānis Eichmanis (pa labi). Latvijas vēstnieks Spānijā Jānis Eichmanis (pa labi). publicitātes

Spānijas ārlietu ministrs izsaucis uz konsultācijām Latvijas vēstnieku Spānijā pēc Latvijas premjerministra Valda Dombrovska (V) izteikumiem par Katalonijas neatkarības centieniem, paziņojusi Spānijas Ārlietu ministrija.

Latvijas vēstnieks izsaukts pirmdien sniegt skaidrojumus par premjerministra izteikumiem.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretāra pienākumu izpildītāja Līga Bergmane, ministrija komentārus par to sniegs tikai pirmdien pēc vēstnieka konsultācijām ar Spānijas ārlietu ministru. Līdz tam komentāri netiks sniegti.

Savukārt Ministru prezidenta Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke atkārtoti uzsvēra, ka Dombrovskis runājis pieļāvuma formā uzsverot, ka tas ir Spānijas iekšējais jautājums.

Latvijas Nākotnes Institūta valdes priekšsēdētājs, eiroskeptiķis Normunds Grostiņš uzskata, ka, iesaistoties diplomātiskā skandālā ar Madridi, premjerministrs ievērojami pasliktinājis savas izredzes ieņemt vadošus amatus Eiropas Savienībā.

Kā LETA ziņoja, Dombrovskis paudis netiešu atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem, vēsta kataloņu sabiedriskā ziņu aģentūra ACN. Sociālajos tīklos Latvijas valdības vadītājs no kataloņiem jau saņem pateicību par šādu soli.

"Ja pastāv skaidra tautas griba un prasība pēc referenduma, mums tā jāņem vērā un jāmeklē veidi, kā to īstenot," sacījis Latvijas premjers. Viņš izteicies, ka pret Katalonijas neatkarību nevarētu būt iebildumi, ja lēmums par atdalīšanos no Spānijas pieņemts "leģitīmā veidā".

Dombrovskis arī pavēstīja, ka Latvijai šajā jautājumā nav oficiālas nostājas.