05.09.2013 18:58

Janičenoka metiens pēdējās sekundēs nodrošina uzvaru pār Melnkalni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Janičenoka metiens pēdējās sekundēs nodrošina uzvaru pār Melnkalni www.foto.delfi.lv

Otro uzvaru Slovēnijā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnījusi Latvijas basketbola valstsvienība. Ceturtdien Ainara Bagatska trenētā komanda pēdējās sekundēs pārspēja Melnkalnes izlasi.

Cīņas gaitā vadībā pārmaiņus bija abas komandas, un izšķirošie notikumi risinājās ceturtajā ceturtdaļā. Gūstot 13 punktus pēc kārtas, melnkalnieši panāca astoņu punktu pārsvaru (67:59), taču Latvijas basketbolisti neatlaidīgi starpību deldēja un pēc pieciem Riharda Kuksika gūtiem punktiem pamatlaika pēdējās minūtēs atguva vadību (68:67).

Kad līdz finālsirēnai bija atlikušas 11 sekundes, vadībā atkal bija Melnkalnes izlase ar naturalizēto amerikāni Tairīsu Raisu priekšgalā (72:71). Sarežģītā situācijā Jānim Blūmam izdevās izspēlēt bumbu Kristapam Janičenokam, un tāls viņa divpunktu metiens sešas sekundes līdz beigām bija precīzs –73:72.

Janičenoks guva 15, Rolands Freimanis 12, Kuksiks un Dairis Bertāns pa astoņiem punktiem.

Kā zināms, Eiropas čempionāta pirmajā spēlē Latvijas valstsvienība ar 86:75 pārspēja Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Piektdien turnīrā gaidāms Baltijas derbijs Latvija – Lietuva. Vēl latviešiem pirmajā posmā jātiekas ar Serbiju un Maķedoniju. Otrajam posmam kvalificēsies trīs labākās komandas.