Raimonda Ozola koncerts Ādažos

2014. gads ir Latvijā pazīstamā mūziķa, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistara un pirmās vijoles Raimonda Ozola jubilejas gads.

Vienlaicīgi 2014. gads būs mākslinieka radošās darbības 30 gadu apkopojums. Šajā laikā Latvijas vijolnieks–virtuozs ir sniedzis neskaitāmus koncertus kā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solists un koncertmeistars. Viņš ir uzstājies uz vienas skatuves ar tādām pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznēm kā Mstislavs Rastropovičs, Mariss Jansons, Svetlana Bezrodnaja, Mihails Maijskijs, Tomoni Nošimoto.

2007.gadā par sasniegumiem muzikālajā jomā Raimondam Ozolam tika piešķirts Latvijas Republikas Triju Zvaigžņu ordenis.

Vijolnieka Raimonda Ozola muzikālās daiļrades ceļš ir saistīts ar dažādu stilu un žanru mūzikas jomām. Koncertmeistara darbs Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un debijas kamermūzikā saistās ar klasiskās – akadēmiskās mūzikas žanriem, bet blakus tam - mūsdienās populārais "Crossover" (tulk. no angļu val. – žanru krustcelēs), kas uzrunā daudz plašāku auditoriju, sniedzot iespēju klausīties klasisko mūziku mūsdienu aranžējumos.

Raimonda Ozola koncertdarbības mērķis ir atskaņot skaņdarbus, kas klausītājiem sniedz emocionālu garīgo baudu un atgādina, ka pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums. Koncerts būs katra mūziķa un klausītāja dvēseles personīgs dialogs ar Visaugstāko, kam pieder nemirstīgā mūzika, koncertprogrammā iekļaujot A.Vivaldi, K.Jenkina, A.Piazollas, E. Morricones, F.Lai, L.Bernsteina, P.Mouriata, Z.Liepiņa u. c. komponistu skaņdarbus.

Koncertā piedalīsies mūziķi, ar ko Raimonds Ozols tiekas savā muzikālajā darbībā visbiežāk un viens otra emocionālajā pasaulē ir labi pazīstami – Raimonds Macats (taustiņi mutes harmonijas un aranžējumi), Madars Kalniņš, (klavieres un aranžējumi) Mārcis Auziņš (solo ģitāra) Norberts Skraucis, (bass) un Ainis Zavackis (sitamie instrumenti).

Šoreiz koncertā liela loma tiks uzticēta arī LNSO stīgu grupai, kas koncerta pirmajā daļā debitēs ar nebūt ne vienkāršu sniegumu, jo muzicēs bez diriģenta, paļaujoties uz paša jubilāra – pirmās vijoles Raimonda Ozola vadību. Arī koncerta otrajā daļā stīgu grupas loma būs īpaša ar tās emocionālo un tembrāli krāšņo pienesumu koncertprogrammas skanējuma kvalitātei.

Koncerta otrajā daļā skanēs arī mūzika no jaunā Raimonda Ozola albuma - pasaules kino zelta repertuāra, kas tiks aranžēta solo vijolei ar ritma grupu, mutes harmonijām un LNSO stīgu grupai. Mūzika no franču, amerikāņu, krievu un latviešu kinofilmām latin, jazz un jazz rock ritmos, kā arī populārās klasiskās mūzikas skaņdarbu apdares.

Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ādažu kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2014-11-27 19:00:00