07.11.2012 15:39

Simtgadīgais ozols Salaspilī ticis pie brāļiem un māsām – purva ozoliem un vilkābelēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpmāk garāmgājēju acis priecēs ne tikai varenais ozols, bet arī trīs purva ozoli un divas vilkābeles. Turpmāk garāmgājēju acis priecēs ne tikai varenais ozols, bet arī trīs purva ozoli un divas vilkābeles. www.salaspils.lv

Līdz ar "Rimi" hipermārketa atklāšanu Salaspilī vienlaikus rekonstruēts arī Lauku ielas krustojums un atjaunota gājēju ietve, ielas segums un apgaismojums, kā arī atrisināta piekļūšana lielveikala stāvlaukumam.

Lauku ielas projekta mērķis bija uzlabot satiksmes drošību un satiksmes dalībnieku pārvietošanās komforta līmeni, uzsver pašvaldība.


Uzdevums nebija viegls, jo projekta laikā bija jāsaglabā simtgadīgais ozols, ko sākotnēji bija plānots nocirst, taču pēc Nacionālā botāniskā dārza direktora Andreja Svilāna protesta un portāla "Apriņķis.lv" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" saceltās ažiotāžas pašvaldība dažu dienu laikā iztrādāja un akceptēja jaunu krustojuma pārbūves projektu.

Novembra sākumā pie nule kā pabeigtā hipermārketa un rekonstruētā Lauku ielas krustojuma Komunālā dienesta vadītājs Zigmārs Zeimulis, dārznieks Ojārs Kramiņš un citi darbinieki iestādīja jaunu koku rindu. Turpmāk garāmgājēju acis priecēs trīs purva ozoli un divas vilkābeles.

Vairāk "Ogres TV" video sižetā:

Iepriekš:
Salaspilī sācis darboties jaunais "Rimi" hipermārkets