Drukāt šo lapu
22.08.2013 13:26

FOTO: Inčukalna gudrona dīķa likvidēšana nav apstājusies

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ap Inčukalna gudrona dīķiem jūtama rosība. Ap Inčukalna gudrona dīķiem jūtama rosība. Krišjānis Grantiņš

Lai gan pērn Inčukalna novada esošo gudrona dīķu likvidēšanas projekts tika prezentēts skaļi un plaši, pēcāk tajā radās sarežģījumi, kas draudēja ar darbu apstāšanos. Taču, kā pārliecinājās portāls "Apriņķis.lv", rosība teritorijā ir.

Sākotnējais risinājums, kā tikt galā ar šo padomju mantojumu, proti, gudrona dīķiem šajā vietā, bija izsūknēto melno vielu sajaukt ar sasmalcinātiem atkritumiem un nedzēstiem kaļķiem, bet pēc tam vest sadedzināšanai uz Brocēnu cementa rūpnīcu.

Tomēr, sākot 20 miljonus vērto projektu, izrādījās, ka krāsnis, kurām jāsadedzina granulveida masa, nevar apstrādāt tik lielus apjomus, kā arī – vielas sastāvs neatbilst cementa ražotāja "Cemex" prasībām, tādēļ darbs norit palēninātā tempā, un tā īstenotāji lēš, ka tas prasīs vēl lielākus tēriņus, lai rūpnīcas krāsnis spētu apstrādāt paredzamo apjomu.

Kā pārliecinājās portāls "Apriņķis.lv", norobežotajā teritorijā redzami vien pāris strādnieki – daži strādā ar traktoriem, citi rosās citviet. Gudrona dīķu teritoriju novēro arī apsargi.  Savukārt pāris metrus no nožogotās vietas aug sēnes. 


Inčukalna gudrona dīķiem jābūt izsmeltiem un to teritorijai apmežotai līdz 2015. gadam. 

Iepriekš:
Inčukalna gudrona dīķu likvidēšana varētu sadārdzināties, ieilgt vai pat apstāties
Piesārņotākā vieta valstī: Inčukalna gudrona dīķi beidzot tukšojas
Tīra gudrona dīķi, Inčukalnu pārņem smaka