21.11.2017 13:40

Rīgas–Gaujas reģionam radītā gastronomiskā performance saņem prestižu balvu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas–Gaujas reģionam radītā gastronomiskā performance saņem prestižu balvu facebook.com/"Live Rīga"

Rīgas–Gaujas reģionam un titulam "Eiropas gastronomijas reģions 2017" radītā pasākumu sērija "Latvian Senses" starptautiskā pasākumu producentu festivālā "BEA World Festival" Portugālē ieguvusi apbalvojumu kā otrais labākais kultūras pasākums 2017. gadā.

Kopumā festivālā tika pieteikti vairāk nekā 300 pasākumu no 28 pasaules valstīm. Projekta "Latvian Senses" mērķis bija uzrunāt un prezentēt Somijas, Igaunijas un Lietuvas medijiem, tūrisma nozares pārstāvjiem un viedokļa līderiem Rīgas–Gaujas kā Eiropas Gastronomijas reģiona gastronomisko piedāvājumu un tā konceptu "Ar dabu škīvī", tāpat arī popularizēt reģionu kā piemērotu gastronomijas tūrisma galamērķi, informē projekta iesniedzēja "Live Rīga" pārstāve Anna Blaua.

Kultūras pasākumu kategorijā labāko pieciniekā bija projekti no Latvijas, Spānijas, Francijas, Vācijas un Krievijas. Par labāko šajā kategorijā tika atzīts Spānijas centrālā laukuma ceturtās simtgades svinības.

Konkursā darbus iesniedza tādi populāri zīmoli kā "Google", "BMW", "Audi", "Nestle", "Huawei", "Martini", "Lego", "Oriflame"" un citi. "BEA World Festival" pasākumi tiek dalīti 20 kategorijās, ko vērtē starptautiska žūrija 28 ekspertu sastāvā, skaidro A. Blaua.

"Šis festivāls apvieno aizvadītā gada labākos pasākumu rīkotājus un pasākumus: koncertus, festivālus, produktu prezentācijas, sporta pasākumus, konferences, samitus utt. Tiek uzskatīts, ka "BEA World Festival" pasākumu producentu un rīkotāju nozarē ir kā "Oskara" balva kino industrijā. Konkursā, kurā lielākajai daļai pretendentu viena pasākuma budžets mērojams miljonos, Latvijai žūriju ir izdevies uzrunāt ar stāstu un emocijām, ko sniedz Latvijas daba un tās garšas," uzsver "Live Rīga" valdes priekšsēdētāja Vita Jemroloviča.

"Pirmo reizi pasākumu industrijā Latvijas vārds izskan tik tālu pasaulē. Kopā ar komandu ir paveikts milzu darbs un esam lepni, ka tieši uz Latvijas dzimšanas dienu izdevies sarūpēt tik lielisku dāvanu, kas ietver sevī visas bagātības, ko sniedz mūsu mīļās mājas, kā arī radošumu, inovācijas un uzņēmīgu cilvēku darbu. Par šādu projektu un balvu ir milzu gandarījuma sajūta," norāda "Latvian Senses" projekta konceptuālā autore Gundega Skudriņa.

Latvijas gastronomijas pasākumu rīkoja Rīgas Tūrisma attīstības birojs, Siguldas novada dome, Cēsu pilsētas dome un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu. Konceptu izstrādāja "Skudras metropole", vēsta A. Blaua.