20.07.2018 10:44

Valmieras vasaras teātra festivāls – koncerts, ugunskurs un festivāla pilsētas atvēršana

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valmieras vasaras teātra festivāls – koncerts, ugunskurs un festivāla pilsētas atvēršana publicitātes

3. augustā ar ugunskura iedegšanu Valmierā, Hanzas laukumā, tiks atklāts Valmieras vasaras teātra festivāls un atvērta oficiālā festivāla pilsēta. Pasākuma ietvaros tiks iecelti arī Goda saimnieki, kuri simboliski būs ugunskura sargātāji, un notiks grupas "7 dēli" koncerts. Visi pasākumi festivāla pilsētā būs bez maksas.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, apmeklētājiem norises Hanzas laukumā būs pieejamas jau no 2. augusta plkst. 22, kad notiks brīvdabas kino seanss, kas tiek rīkoti sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) un kas šogad ik vakaru nodrošinās vienu īsfilmu un pilnmetrāžas filmu.

"Skatītājiem būs iespēja atklāt kino no valstīm, kas, tāpat kā Latvijā, šogad atzīmē simtgadi – Lietuvas, Igaunijas un Polijas –, kā arī Somijas, kas gadsimta jubileju atzīmēja pērn. Šo darbu vidū ir eklektiskas animācijas filmas un krāšņi piedzīvojumu stāsti."

Savukārt 3. augustā pēc oficiālās atklāšanas un grupas "7 dēli" koncerta festivāla pilsētā notiks dažādas aktivitātes, par kurām rūpēsies Valmieras teātra aktieris Pauls Iklāvs ar komandu. Plkst. 21 uz "Latvijas Goda apļa" skatuves notiks ugunskura vakars ar mūziķi Renāru Veličko, bet plkst. 22 sāksies Brīvdabas kino vakars ar īsfilmu "Uz veselību!" un ģimenes piedzīvojumu drāmu "Aiz zilajām durvīm (Polija).

4. un 5. augustā aktivitātes festivāla pilsētā sāksies jau plkst. 11, kad kopā ar aktrisēm Alisi Danovsku un Elīnu Hanzenu gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties rīta vingrošanā. Plkst.14 turpat notiks radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes visai ģimenei "Skauti ienāk pilsētā". Plkst. 21 uz "Latvijas Goda apļa" skatuves 4. augustā uzstāsies aktieri Ģirts Rāviņš un Mārtiņš Liepa, bet 5. augustā – Mikus Frišfelds.

Brīvdabas kino programmā 4.augustā plkst. 22 tiks demonstrēta īsfilma Trokšņotājs" un vēsturiska drāma "Paukotājs", bet 5. augustā – īsfilma "Manivalds" un vēsturiskā drāma "Senekas diena".

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad kopumā sarūpējis līdz šim plašāko piedāvājumu: pirmizrādes piedzīvos gan lielās formas darbi pieaugušajiem, gan mūzikas teātra izrāde jauniešiem, būs arī vairāki iestudējumi bērniem un ģimenēm, laikmetīgā opera. Festivāla izrādes nu jau tradicionāli tiek veidotas teātrim neierastās vietās pilsētvidē: rūpnieciskās teritorijās, senā lopu laidarā, mežā, tukšā baseinā un citviet. Informācija un programma pieejama www.valmierasfestivals.lv.