23.10.2012 13:36

"Vidzemes serviss", iespējams, nelikumīgi norok atkritumus Inčukalna novada nomalē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Vecā gaterī ierīkotajā atkritumu šķirošanas laukumā pie Gaujas ciemata iedzīvotāji pamanījuši aizdomīgas darbības.

Arī pašvaldības būvinspektors, veicot pārbaudi, uzracis plastmasas maisiņus, drātis un ķieģeļus tīras melnzemes vietā.
Būvgruži zemē ierakti pamatnes stiprināšanai, jo atkritumu pārvadāšanas automašīnas grima atkritumu laukuma dubļos, tā situāciju izskaidro SIA "Vidzemes serviss" pārstāvji.

"Pārkāpumi ir," secina Jānis Pelēķis, Inčukalna novada domes būvinspektors, kurš ar lāpstu veicis pārbaudi, ierakdamies aptuveni 70 centimetrus dziļi. "Nedrīkst būvgružus utilizēt turpat uz vietas. Ir cilvēki, kas redzējuši, ka daļu būvgružu uzņēmums noracis savā teritorijā. Arī pašvaldībā ir tādas aizdomas." Uzņēmuma atļautā darbības joma ir būvgružu šķirošana, savukārt to pārstrādei vai utilizācijai jānotiek citos atkritumu poligonos.

J. Pelēķis izsaka minējumu, ka pārkāpumi pagaidām nav veikti "pārāk lielā teritorijā. Jāveic ekspertīze – cik daudz un cik dziļi būvgruži ir norakti". Inčukalna pašvaldība pagaidām uzņēmumu sodījusi, vien piemērojot brīdinājumu. Uzņēmuma pārstāvji savu vainu noliedz, tomēr solījušies nelikumības vairs nepieļaut. Būvinspektors "Vidzemes servisa" atkritumu šķirošanas laukumu raksturo kā "arhaisku, briesmīgu un mūsdienu prasībām neatbilstošu".

Plašāk par iespējamām SIA "Vidzemes serviss" nelikumībām lasiet "Rīgas Apriņķa Avīzes" 26. oktobra numurā.