08.06.2015 10:15

"Rīgas Apriņķa Avīzei" - 70. Tie esam mēs, kas to šobrīd veido

Autors  "Rīgas Apriņķa Avīze", Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
1. rindā (sēž) no kreisās: žurnāliste Rasma Rudzāte, biroja vadītāja Maruta Jirgenšteine, galvenā redaktore Ieva Karlsberga, žurnāliste Arita Rudzīte. 2. rindā no kreisās: reklāmas speciāliste Silvija Sadovska, portāla ”Apriņķis.lv” redaktors Ivo Jirgens korektores Kristīne Prohorova un Diāna Baumane, maketētāja Ērika Kalvāne, žurnālists Ģirts Kondrāts, fotogrāfs Einārs Binders, maketētāja Kristīne Šterna. 1. rindā (sēž) no kreisās: žurnāliste Rasma Rudzāte, biroja vadītāja Maruta Jirgenšteine, galvenā redaktore Ieva Karlsberga, žurnāliste Arita Rudzīte. 2. rindā no kreisās: reklāmas speciāliste Silvija Sadovska, portāla ”Apriņķis.lv” redaktors Ivo Jirgens korektores Kristīne Prohorova un Diāna Baumane, maketētāja Ērika Kalvāne, žurnālists Ģirts Kondrāts, fotogrāfs Einārs Binders, maketētāja Kristīne Šterna.

Latviešiem ir teiciens – viens nav karotājs. Mēs zinām, ka arī avīze netop vienatnē. Katrs cilvēks, katra saruna ir kā jauns impulss stāstam, kurš taps. Avīze top kopībā. Tas ir tāpat kā bitēm. Vienatnē tās neko nespēj, bet kopā ir saime.

Mums ir svarīga katra tikšanās. Mēs varam pierakstīt lapu lapas, bet mēs zinām, ka labs rezultāts būs tikai tad, kad tā būs dzīva un atklāta saruna ar lasītāju. Mums pašiem savā starpā, ar saviem kolēģiem vispirms.

Un tad top rakstīts vārds, teikums. Daļa no sevis, no mums aiziet pie tā otra, kurš lasīs.

Mēs zinām, ka rakstām gudram lasītājam.

Mēs vēlamies, lai tā ir jēgpilna saruna par dzīvi, par valsti, par zemi, par cilvēkiem mums apkārt.

Reizēm tas ir bijis tepat acu priekšā, bet mēs neredzējām, nesadzirdējām to otro, savu līdzcilvēku, – mēs nemaz nezinājām, ka kaimiņš ir tik skaistu dzīvi nodzīvojis.

Mēs, latvieši, bieži mēdzam klusēt. Taču mēs zinām, ka otra pārvarētās grūtības un izlīksmotais prieks palīdz. Un tad ir gandarījums, ja esam devuši cerību, spēju izskaidrot un izstāstīt.

Pierīgas reģionā ir tūkstošiem uzņēmumu – gan jaunu, gan jau pieredzējušu. Un ik dienu tie strādā, lai radītu ko jaunu un iekarotu mūsu sirdis. Mēs to zinām un cienām. Un vēlamies, lai vietējo uzņēmēju veiksmes stāstus uzzina ikviens.

Te – Pierīgā – veidojas ģimenes, dzimst bērni, pieaug skolu skaits.

Mēs to zinām. Tāpēc mēs braucam, jautājam, uzzinām un stāstām jums.

Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Krimuldas, Ķekavas, Mālpils, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu novads un Jūrmala – visstraujāk augošais reģions ar 18 pašvaldībām, 200 tūkstošiem iedzīvotāju.

Katra pašvaldība cenšas savu iedzīvotāju labā. Un katrā ir gan sāpīgie, gan atrisināmie jautājumi. Atliek tikai tos pacelt. Kāpēc viena iela ir noasfaltēta, bet cita nav? Kāpēc jācieš kaimiņa latvāņi? Kāpēc uz skolu nevar nokļūt pa drošu trotuāru?

Mēs – vienīgā Pierīgas reģionālā avīze – zinām, kur meklēt atbildes.

Mēs ticam, ka lasītājs novērtē ziņu kvalitāti un stāstu dziļumu.

Tāpēc mēs – "Rīgas Apriņķa Avīze" – esam objektīvi, mainīgi, bet konservatīvi, atbildīgi un izklaidējoši.