Ja vēlamies atbrīvoties no saviem tauku uzkrājumiem, jāsamazina arī to daudzums uzturā. Neveselīgs ēdiens pamazām mūs novārdzina, un tad, kad sasniegta kritiskā robeža, slimība un liekais svars ir klāt. Sākumā gan ir tikai svara izmaiņas, kas ir izteikts nesabalansēta uztura simptoms.

Augot vispārējai labklājībai, mainās arī ēšanas paradumi. Un viena no izteiktākajām tendencēm ir svētku ēdienu lietošana ikdienā, kas noved pie palielinātas vieglo cukuru uzņemšanas.

Sāls ir viena no senākām garšvielām, ko izmantoja jau Neolīta laikmetā. Taču, uzturā lietojot pārāk daudz sāls, iespējams iedzīvoties dažādās veselības problēmās.

Mazāk cukura un sāls ikdienā, mazāk un labākus taukus, vairāk šķiedrvielu, lietot tikai dabīgus aromatizētājus, kā arī izslēgt no ikdienas uztura ģenētiski modificētus pārtikas produktus. Šie ir seši vienkārši principi, kas neprasa lielas pārmaiņas cilvēka ikdienas ēšanas paradumos, tomēr ilgtermiņā spēj būtiski ietekmēt mūsu veselību.