Drukāt šo lapu
14.11.2012 10:43

Siguldā noskaidro spēcīgākos tautasbumbā

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sacensību uzvarētāji starp zēnu komandām – allažnieki Sacensību uzvarētāji starp zēnu komandām – allažnieki

Otrdien, 13. novembrī, Siguldas Sporta skolas zālē notika Siguldas novada atklātās skolu komandu sacensības tautasbumbā.

Tajās piedalījās Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas 1. pamatskolas, Allažu pamatskolas, Garkalnes vidusskolas, Vangažu vidusskolas un Līgatnes vidusskolas 2001./2002. g. dz. zēnu un meiteņu komandas.

Azartu sacensībās palielināja ne tikai labi pazīstamo skolu savstarpējā spēkošanās, bet arī tas, ka tika noskaidrotas tās komandas, kas pēc nedēļas, 20. novembrī, startēs Vidzemes reģiona skolu sacensībās tautasbumbā.

Meiteņu turnīrā, uzvarot visas savas pretinieces, 1. vietu izcīnīja Siguldas pilsētas vidusskolas komanda, kaut gan arī 2. vietas ieguvēja Siguldas 1. pamatskola un 3. vietas ieguvēja Allažu pamatskola spēlēja ļoti labi. Šoreiz rezultātu izšķīra taktiskās cīņas prasme saspringtākajos sacensību brīžos.

Zēnu turnīrs parādīja, ka tautasbumbā jācīnās ar pilnu atdevi un neviens nedrīkst kļūt pārāk pašpārliecināts. Priekšsacīkstēs un pusfinālā Siguldas pilsētas vidusskolas komanda pārliecinoši uzvarēja visus savus pretiniekus, arī Allažu pamatskolas komandu ar rezultātu 8:1 uzvarēja, bet finālā, kad komandas tikās atkārtoti, siguldieši pārāk agri noticēja, ka uzvara šodien pienākas viņiem. Allažnieki finālā spēlēja ar lielu degsmi, kas, šķiet, samulsināja viņu pretiniekus. Rezultātā Allažu pamatskolai pelnīta uzvara un ceļazīme uz Vidzemes reģiona sacensībām. Spēlē par 3. vietu tikās Vangažu vidusskolas un Garkalnes vidusskolas komandas. Ar rezultātu 7:4 pārāki izrādījās vangažnieki. 5. vietā ierindojās Siguldas 1. pamatskolas komanda, 6. vietā Līgatnes vidusskola.