Drukāt šo lapu
02.08.2018 11:29

Foto: Stopiņu novadā atvērta atjaunotā piedzīvojumu trase

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Stopiņu novadā atvērta atjaunotā piedzīvojumu trase publicitātes

Visām paaudzēm draudzīgās Sporta dienas ietvaros Stopiņu novadā notika dažādas veselīga dzīvesveida veicināšanas un sportiskas aktivitātes. Pēc notikušā pasākuma novadā publiski un bez maksas pieejama ar pašvaldības atbalstu atjaunotā aktivitāšu un veselības trase, ko izveidojusi biedrība "Reāls piedzīvojums".

Visas dienas garumā Stopiņa novadā notika futbola, pludmales volejbola un strītbola sacensības komandām, bet senioriem bija iespēja piedalīties nūjošanas apmācībās un spēlēt novusu un dambreti.

Biedrības "Reāls piedzīvojums" pārstāve Kristīne Kurpniece pastāstīja, ka visapjomīgākais bija dažādu individuālo disciplīnu piedāvājums. Gan pieaugušie, gan bērni varēja izmēģināt savus spēkus uz alpīnisma sienas, ielu vingrošanas konkursā, loka šaušanā un citos izaicinājumos. Pamatīgu skraidīšanu un adrenalīnu nodrošināja Latvijā nu jau lielu popularitāti guvusī šaušanas spēle "Lasertag".

Ļoti pieprasītas, bija ūdensbumbu atrakcijas un aktivitātes ar SUP dēļiem, kur savu līdzsvaru un koordināciju vēlējās notestēt gan mazi, gan lieli. Notika arī vairāki paraugdemonstrējumi un apmācība, tostarp "powerliftings", tuvcīņa, braukšana ar skrituļdēli un zumba.

Dienas programmā bija pieejamas arī sertificētas fizioterapeites Vijas Tračumas individuālās konsultācijas, kur dalībniekiem bija iespēja izmēģināt īpašo kustības koordinācijas, līdzsvara un pēdu masāžas terapijas trasīti. Dalībnieki tika iepazīstināti ar kinezioloģisko teipošanu, un sportisti pēc nepieciešamības tika arī noteipoti. Notika arī sertificētas uztura speciālistes Tatjanas Tepo individuālās konsultācijas, kuru laikā tika veikta ķermeņa kompozīcijas analīze ar bioimpedances metodi un katram bija iespēja rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem par veselīgu uzturu.

Visapmeklētākais bērnu un pieaugušo komandām visas dienas garumā izrādījās skolēnu un uzņēmumu starpā labi atpazīstamais, "Brīvdabas kvests", kur par godu Latvijas simtgadei caurvijās dažādi prāta, loģiskās domāšanas, spēka, veiklības, precizitātes, uzmanības un komandas sadarbības uzdevumi par tēmu "Latvijai 100".

Sporta dienas noslēgumā neizpalika arī apbalvošanas ceremonija, jo visas dienas garumā dalībnieki cīnījās ne tikai par individuālajām medaļām un komandu sporta veidu kausiem, bet arī par kopvērtējuma lielajiem kausiem un gardajām balvām. Sporta dienā piedalījās ap 200 dalībnieki komandu sporta veidos un ap 350 individuālajos uzdevumos.