Drukāt šo lapu
02.08.2017 10:47

Foto: Rogaininga sacensībās iepazīstas ar Olaines apkārtni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Rogaininga sacensībās iepazīstas ar Olaines apkārtni olainesrogainings.lv

Nedēļas nogalē Olaines Mežaparka estrādē un novada teritorijā pirmo reizi norisinājās Olaines rogainings, kas pulcēja gan vietējos orientieristus, gan arī pilsētas viesus no Latvijas un Igaunijas, kuri bija ieradušies izpētīt Olaines apkaimi – pilsētu, mežus, pļavas un purvu apvidus.

Rogainings ir orientēšanās sacensības, kur komandas 2–4 dalībnieku sastāvā izvēlētajā kontrollaikā – šajās sacensībās tas bija divās, četrās vai sešās stundās – apmeklē dabā izvietotus kontrolpunktus. Notika arī sacensības MTB riteņbraucējiem triju stundu kontrollaika rogainingā, kā arī 8 kilometru taku skrējiens un rogaininga pastaiga bērniem. Olaines rogainings norisinājās un iepazīstināja dalībniekus ar daudzveidīgu apvidu – no pilsētas, platiem grants ceļiem un skrajiem mežiem līdz pat krietni aizaugušām pļavām, nātrainiem brikšņiem, dziļiem grāvjiem un mitriem purviem. Kontrolpunkti slēpās arī ēkās un bunkuros.


Kā vēsta sacebsību rīkotāji, par sacensību garākās distances – sešu stundu rogaininga – absolūtajiem uzvarētājiem kļuva Latvijas un Igaunijas duets Ildze Straume un Armo Hīe no komandas "Lost", kas savāca 157 no 200 iespējamiem punktiem. Viņi bija labākie arī jaukto komandu konkurencē veterānu grupā.

Vīru konkurencē visvairāk punktu savāca olainieši Miķelis Zumbergs un Ivars Jankavs (komanda "Kur jāiet?"), distancē iegūstot 147 punktus. Veterānu grupā uzvara igauņiem no komandas "Keset Loojangut", bet vīriešu superveterānu grupā ieguva "Globitex" komanda, kur startēja Viesturs Tamužs un Juris Šinke.

Dāmu komandu konkurencē "Davaičiki Zaičiki" izcīnīja uzvaru pieaugušo grupā, veterānu komandā čaklākās punktu vācējas bija "Restarts" komanda, bet superveterānu grupā par uzvarētājām kļuva Baiba Puriņa un Ineta Aulika (komanda "Par trešo). Starp ģimeņu komandām šoreiz ātrākā un punktiem bagātākā bija "Oža, Jūta un Taktika". Jaukto superveterānu grupā vietas sadalīja divas komandas – uzvarēja komanda "Stoķi", bet jaukto junioru grupā uzvara "Nonius" komandai.

Četru stundu rogainingā vīriešu komandu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Elevation" komanda ar Ati Cauni un Mārtiņu Galvanovski sastāvā. Jaukto komandu konkurencē uzvaras laurus plūca komanda "ME" (Māra Bērziņa, Edgars Šturcs), bet ģimeņu komandu konkurencē, kur bija bērni līdz 12 gadiem, labākie izrādījās Aivars un Roberts Beļi.

Divu stundu rogainingā pārliecinošu uzvaru par spīti nokavētam kontrollaikam svinēja komanda "Saulkrasti SRT" (komandā Eduards Pāķis, Anete Geduševa un Viesturs Raipuls), dāmu komandu konkurencē labākās šoreiz bija "2 fast 2 furious"(Džeina Riekstiņa, Erika Olberkīte), bet starp ģimeņu komandām čaklākie punktu vācēji bija Morozovu ģimene, kur piedalījās Aļona, Andrejs un Dmitrijs Morozovi (komanda "Crazy Hook"). Savukārt 8 kilometru taku skrējienā ar nelieliem orientēšanās elementiem, ko veica individuāli dalībnieki, uzvaru svinēja Mareks Zālītis, kas finišēja pēc 30 minūtēm un 23 sekundēm.

Visbeidzot MTB rogainingā veiklākie pedāļu minēji bija Artūrs Verza, kas izcīnīja uzvaru, savācot 158 punktus, un Ieva Nāgele ar 118 punktiem.

Vairāk informācijas un fotogrāfiju Olaines rogaininga mājas lapā.