Drukāt šo lapu
24.01.2015 11:19

Aptauja Ādažos: Kā cenšaties izsargāties no gripas?

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Kā cenšaties izsargāties no gripas? arhīvs

Latvijā aizvien pieaug saslimstība ar gripu. Mediķi iesaka ievērot personīgo higiēnu un, parādoties gripai raksturīgām pazīmēm, palikt mājās, lai ar vīrusu neaplipinātu citus. Iedzīvotājiem Ādažos jautājām, vai un kā viņi cenšas izsargāties no gripas.

Dace, veterinārārste:
"Gripu jau izslimoju. Bija augsta temperatūra, drudzis, nespēks, sajūta, ka lauž kaulus. Pie ārsta negāju, jo saslimu gadu mijas brīvdienās. Gulēju gultā, dzēru daudz šķidruma, ēdu dzērvenes un ārstējos ar citiem dabas līdzekļiem. Aptiekas zāles tikpat kā neizmantoju. Vienīgi sākumā iedzēru "Ibumetin". Paaugstināta temperatūra ir dabiska organisma aizsargreakcija pret infekcijas ierosinātājiem, tāpēc temperatūru pazeminošus līdzekļus nelietoju.
Tija, veterinārārste:
Esmu nopirkusi "Virogelu" – ziedi aizsardzībai pret elpošanas ceļu un gripas vīrusiem. Ejot ārā no mājas, to iesmērēju degunā. Man ir arī deguna ziede "Oksolin", kas aizsargā no gripas vīrusiem. Abas ziedes lietoju pagājušajā gadā un nesaslimu. Vēl ēdu ķiplokus un sīpolus. Tos sīki sagriežu, samaisu ar biezpienu un lieku uz maizītes.
Jānis, šoferis un traktorists
Nedomāju par gripu. Ar saaukstēšanās slimībām neslimoju. Nebaidos no tām un neko speciāli nelietoju.
Ilgvars, bezdarbnieks
Decembrī biju slims. Kakls joprojām liek sevi manīt, tāpēc staigāju pie ārsta un dzeru izrakstītās zāles. Ēdu ķiplokus – vienu divas daiviņas pa dienu. Ja pārnāku mājās ļoti nosalis, iedzeru karstu groku, lai ātrāk sasildītos.

Foto - Einārs Binders

Iepriekš:
Pierīgas slimnīcās gripas slimnieku nav