Drukāt šo lapu
04.09.2014 17:01

Foto: Daugmales dīķī strādā "amfībija"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ūdensaugi tiek salikti tuvējās ieplakās, kur ātri sadalīsies un kalpos par bioloģisko mēslojumu zālājam. Ūdensaugi tiek salikti tuvējās ieplakās, kur ātri sadalīsies un kalpos par bioloģisko mēslojumu zālājam. Einārs Binders

Jau vairākas dienas Daugmales iedzīvotāji ap dīķi pagasta centrā vēro strādājām neparastu, amfībijai līdzīgu, agregātu, kas pārvietojas gan pa krastu, gan ūdenī.

"Dīķis bija aizaudzis, jo gadiem ilgi netika tīrīts. Lai šo vietu pagasta centrā sakoptu, mēs meklējām un atradām firmu SIA "Ponton", kas veic zemūdens pļaušanas darbus," notiekošo komentē Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis.

"Dīķa sakopšanas darbi notiek ar specializētu kombainu, kas, līdzīgi amfībijai, pārvietojas gan pa zemi, gan ūdeni. Pirms pāris dienām ar pļaušanas kombainu appļāva dīķa krastus, pēc tam divu metru dziļumā tika izpļauti ūdensaugi dīķī. Šodien agregātam ir uzliktas dakšas, ar kurām nopļautās ūdenszāles tiek izceltas no ūdens un izvestas krastā."

"Ūdensaugi tiek salikti tuvējās ieplakās, kur ātri sadalīsies un kalpos par bioloģisko mēslojumu zālājam. Šodien notiek pēdējie dīķa tīrīšanas darbi," viņš turpina. "To kopējās izmaksas ir zem diviem tūkstošiem eiro, un šī summa tiek finansēta no pašvaldības līdzekļiem."

U. Volosovskis piebilst, ka šā brīža prioritāte ir dīķa un tā krastu sakopšana, lai uzlabotu apkārtnes ainavas vizuālo izskatu. Tālākā nākotnē ir iecere šo vietu labiekārtot brīvā laika pavadīšanai.