Drukāt šo lapu
12.09.2012 09:43

Sigulda atkal lepojas ar kaut kā nebijuša radīšanu

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas mērs Uģis Mitrevics un Jaunrades centra direktore Ilze Šulte noraugās, kā bērni uzņem iespēju darboties ar robotiem Siguldas mērs Uģis Mitrevics un Jaunrades centra direktore Ilze Šulte noraugās, kā bērni uzņem iespēju darboties ar robotiem Ilze Ratniece

11. septembrī Siguldas novada Jaunrades centra divās telpās atklāts Siguldas Rotari kluba izlolotais "Tehnoloģiju tornis".

Tas tapis ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) projektu konkursā iegūto, sponsoru dāvāto un Siguldas novada domes ieguldīto finansējumu. Lai pieteiktu Tehnoloģija torņa ideju LAD konkursam, dibināta biedrība "Siguldas Tehnoloģiju tornis", kurā apvienojās Siguldas Rotari klubs un novada pašvaldība. Tā iesniedza projektu un saņēma nepieciešamos 9000 latus 12 "Mindstorms NXT 2,0 Lego" robotu būves komplektu un četru jaudīgu datoru iegādei.

Iekārtas tiks nodotas tikko dibinātā Jaunrades centra Robotikas pulciņa audzēkņu rīcībā. Kā apgalvoja Jaunrades centra direktore Ilze Šulte, Latvijā vēl neviena mācību iestāde nevarot lepoties ar tik lielu šāda tipa robotu būves komplektu skaitu. Robotikas pulciņā darbosies divas grupas pa 12 audzēkņiem katrā. Tajā aicina iestāties bērnus no 10 gadu vecuma, gan zēnus, gan meitenes. Pulciņu vadīs Siguldas novada vidusskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas informātikas skolotājs Jānis Miglinieks.

Siguldas novada pašvaldība "Tehnoloģiju torņa" izveidošanā ieguldīja 2500 latus, par šo summu tika nomainīta elektroinstalācija, veikts telpu remonts. Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics gan uzsvēra, ka viens ir radīt kaut ko jaunu, nebijušu, tomēr svarīgākais ir to noturēt ilgāku laiku un turpināt attīstīt. Anita Isajeva, biedrības "Siguldas Tehnoloģiju tornis" valdes priekšsēdētāja, apliecina, ka arī turpmāk Rotari klubs rūpēsies par Tehnoloģiju torni, papildinot robotu būves komplektus, ja kādas detaļas izies no ierindas, un sniedzot arī cita veida palīdzību.