Drukāt šo lapu
09.12.2014 15:35

FOTO: Domubiedri Ropažos aicina būt redzamiem

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Domubiedri Ropažos aicina būt redzamiem citssilakrogslv.wordpress.com

Pagājušajā sestdienā Ropažu novada Muceniekos un Zaķumuižā aizsākās akcija "Ar atstarotāju... Un dzīvs... Nāc un piedalies!", ko rīkoja biedrības "Attīstības centrs "Mucenieki"", "Novada kaimiņu sadarbība" un "Cits Silakrogs".

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja biedrības "Cits Silakrogs" valdes priekšsēdētāja Kristīne Ozoliņa, jau laikus sabiedrībai tika atgādināts, ka, iestājoties tumšajam laikam, uz ceļiem palielinās negadījumu skaits, kuros cieš gājēji un velosipēdisti.

Tāpēc novada aktīvie iedzīvotāji, kas apvienojušies biedrībās "Attīstības centrs "Mucenieki"", "Novada kaimiņu sadarbība" un "Cits Silakrogs" nolēma organizēt pasākumu sēriju ar nosaukumu "Ar atstarotāju un dzīvs!", kas atgādinātu līdzcilvēkiem, īpaši bērniem un jauniešiem, ka iespējams parūpēties par savu drošību uz ceļa, pašiem radot savus "sargeņģeļus" – pie apģērba pielīmējamus atstarotājus.

Mammas, tēti, vecvecāki, draugi un kaimiņi tika aicināti sanākt kopā un dalīties ar savām idejām vispirms Muceniekos, tad Zaķumuižā. Mērķis bija vienkāršs – no speciālas gaismu atstarojošas plēves, kuras iegādi atbalstīja pašvaldība, radīt atstarotājus, kas tumšajās stundās gājējus vai velobraucējus padara redzamus autobraucējiem. Tika radīti arī trafareti iedvesmai, kurus varēs izmantot, veidojot katrs savu gaismas stāstu uz jakas, cepures, cimdiem, biksēm.

Gan Muceniekos, gan Zaķumuižā pasākums noslēdzās ar eksperimentu, kurā piedalījās policisti, kas uzskatāmi parādīja pašu radīto atstarotāju sniegtās brīnumainās iespējas justies drošam un redzamam uz ceļa tumsā.

K. Ozoliņa sacīja, ka šāds pasākums nākamajā sestdienā būs arī Multifunkcionālajā dienas centrā "Silakrogs". Tā kā līdz šim interese par akcijas "Ar atstarotāju un dzīvs!" ir bijusi pietiekami liela, iespējams, ka tā turpināsies arī Ropažos, un tiks uzrunāti tieši skolēni.

Biedrība "Cits Silakrogs" pastāv jau vairākus gadus. Tajā apvienojušies aktīvākie Silakroga iedzīvotāji, lai, kā uzsvēra K. Ozoliņa, "darītu labas lietas".