Drukāt šo lapu
21.04.2012 16:21

Salaspilī vietējie politiķi talko kopā ar katoļu priesteri

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada domes galva Raimonds Čudars (no labās) darbu dunā Lielajā talkā. Salaspils novada domes galva Raimonds Čudars (no labās) darbu dunā Lielajā talkā. Krišjānis Grantiņš

Malu malās Lielās talkas darbos rosījās arī Salaspilī. Stādīt kadiķu aleju pie Salaspils Romas Katoļu baznīcas bija ieradies novada mērs un partijas "Vienotība" deputāti.

Prāvests Gaitis Dubults portālam Apriņķis.lv pastāstīja, ka Lielās talkas diena kā ikkatra sestdiena sākusies ar rīta misi astoņos, taču draudzes locekļiem par talku ziņots jau pagājušajā nedēļā.

G. Dubults talkā pie Salaspils dievnama piedalījās pirmo reizi. "Šodien iedzīvotāji un domes pārstāvji ir nākuši mums palīgā. Paguvām gan iestādīt aleju, gan uzkopt teritoriju ap baznīcu," stāsta G. Dubults. Viņš atklāj, ka stādiņi iegādāti ar partijas "Vienotība" Salaspils nodaļas finansiālo atbalstu.

Aktīvi darbos iesaistījās arī novada mērs Raimonds Čudars. Viņš neslēpa, ka talkā vēlējies izdarīt ko paliekošu un vērtīgu. "Talkās parasti vāc atkritumus, dažādas lietas, piekārto apkārtni, bet šis stādījums augs gadiem." Mērs atklāj, ka sākotnēji esot bijušas vairākas idejas, kur stādīt aleju. Tomēr šī bijusi vispiemērotākā - baznīca atrodas pilsētas centrā.

Ideja  veidot kadiķu aleju, kas no abām pusēm ieskautu baznīcas autostāvvietu un veidotu skaistu ceļu uz baznīcu, pieder Savukārt mēra vietniecei Maldai Caunei.

 


"Baznīcas apstādījumus turpināsim bagātināt - jau drīzumā te tiks stādītas puķes. Gar baznīcas ēku iecerētas iestādīt rozes," stāsta M. Caune. "Es jau iztēlojos, kā pēc 10 gadiem, te nākšu un šeit būs pasakaini skaisti koki un ziedēs lielas rozes," smaidot teic priekšsēdētāja vietniece.