Drukāt šo lapu
18.06.2012 15:00

A. Lielmežs: "Laiko" var aizmirst, galvenais, ka rūpnīcā turpinās ražošana

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairāk nekā 15 gadus strādājošais mēbeļu ražošanas uzņēmums "Laiko" Mālpils novadā kopš šī gada pārgājis Dānijas investoru rokās un turpina attīstīties pēc pirms diviem gadiem atzītās maksātnespējas.

Pagājušā gada nogalē SIA "Laiko" mēbeļu rūpnīcu Mālpilī iegādājās Dānijas koka mēbeļu ražošanas kompānija "Kvist", solot ražošanu atsākt līdz šā gada aprīlim, tiesa, neatjaunojot visas 300 darbavietas, kas bija līdz Rīgas rajona Siguldas tiesas atzinumam 2010. gadā par uzņēmuma maksātnespēju.

Kā uzņēmumam sokas pašlaik, video intervijā stāsta Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs (Vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij"), kurš atzīst, ka iedzīvotāji vēl ilgus gadus atminēsies "Laiko", taču tagad tā iesākto pārņēmis cits uzņēmums, un galvenais, ka uzņēmējdarbība novadā turpinās:



Jau ziņots, ka 2010. gada 5. maijā izsolē kokapstrādes uzņēmuma SIA "Laiko" rūpnīcu Mālpils novada Upmalās iegādājās AS "Swedbank". 2007. gadā "Laiko" nodarbināja 459 strādājošos, uzņēmuma apgrozījums bija 7,01 miljons latu, peļņa - 0,36 miljoni latu, vēsta "Nozare.lv".

"Laiko" ietilpa grupā "Sāga", kas bija sešu uzņēmumu apvienība ar 100 % Latvijas kapitālu. Grupas izveide ar vienotu nosaukumu "Saga Group" tika pabeigta 2008. gadā, un tajā iekļauti uzņēmumi "Laiko", "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Iepriekš:
Mālpils ražotnei atrasts investors

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Mālpils mērs: Lētāk nopirkt jaunus dzīvokļus, nekā atjaunot Upmalu graustu
Mālpilī cūkas varētu būt tuvāk tautai