01.06.2013 08:25

Aptauja Siguldā: Par kuru sarakstu atdot balsi?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Siguldā: Par kuru sarakstu atdot balsi? Krišjānis Grantiņš

Jau pirmdien Latvijā darbu sāka visi 950 pašvaldību vēlēšanu iecirkņi.

Līdz vēlēšanām tajos varēja iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem, balsošanas kārtību, pieteikt balsošanu dzīvesvietā tiem vēlētājiem, kuri veselības dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī. No 29. līdz 31. maijam dažas stundas dienā vēlēšanu iecirkņos bija iespējams nobalsot iepriekš. Šo iespēju izmantoja ikviens vēlētājs, kurš kādu iemeslu dēļ nevar nobalsot vēlēšanu dienā. Savukārt šodien, 1. jūnijā, ir lielā diena, kad lemjam par nākamo četrgadi savā pašvaldībā.

Līga Smilga, pedagoģe:

– Aptuveni jau esmu izlēmusi. Svarīgākais kritērijs ir rūpes par sabiedrību – izglītību, veselību, arī pilsētas uzkopšanu. Pret pirmsvēlēšanu solījumiem esmu skeptiska, vērtēju iepriekš izdarīto.

 
Frīdis Dimiņš no Krimuldas, SIA "Rosība" īpašnieks:

– Esmu izlēmis sen. Pagastos cilvēkus zina, līdz ar to skatos uz padarītajiem darbiem. Ir kategorija, kas daudz sola, bet maz dara. Galvenais – kas ir partijas "lokomotīve". Būs, ko svītrot, gan kuriem likt krustiņus.

 
Ivars Briedis, celtnieks:

– Vēlēšanu solījumos neklausos un balsošu par tiem, kas pilsētā jau iepriekš ir strādājuši arī sabiedrības labā, lai šos darbus var turpināt. Sarakstus neesmu pētījis, bet jau zinu, par ko atdošu balsi.

 
Andris B., celtnieks:

– Vēl neesmu izlēmis un sarakstus rūpīgāk pētīšu vēlēšanu dienā. Galvenais, lai kandidāts būtu enerģisks un aktīvs – ne vien runātu, bet arī "uzrotītu piedurknes" un patiešām kaut ko darītu.

 

Foto: Krišjānis Grantiņš