11.09.2012 09:00

Baštiks: "Sabiedrība laika gaitā novērsusi daudzas ačgārnības, pienākusi kārta abortiem"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Baštiks: "Sabiedrība laika gaitā novērsusi daudzas ačgārnības, pienākusi kārta abortiem" arhīvs

Aborti ir netaisnība pret bērniem, kuriem vajadzēja piedzimt, uzskata bijušais ministrs bērnu un ģimenes lietās, Rīgas Mateja draudzes mācītājs Ainars Baštiks.

 

"Katra rīcība, kas vairo dzīvību un ļauj bērniem piedzimt, ir apsveicama. Šī ir neparasta un drosmīga akcija, kas šodien sākas pašā Rīgas sirdī, visiem garāmgājējiem liekot aizdomāties par to, cik mēs kā sabiedrība esam liekulīga un cik ārkārtīgi netaisnīga ir rīcība pret maziem bērniem, kuriem neļauj piedzimt," A. Baštiks portālam "Apriņkis.lv" pauda viedokli par kampaņu.

"Sabiedrība laika gaitā ir novērsusi daudzas ačgārnības, piemēram, verdzību, rasismu. Mēs aizstāvam slepkavas, notiesājot viņus un sakot, ka nevar viņiem atņemt dzīvību. Bet dzīvību, kas ir mātes ķermenī, atļaujam nogalināt, vēl piesaucot cilvēktiesības, demokrātiju un izvēles brīvību. Man šķiet, tā ir visārprātīgākā liekulība, kāda Rietumu civilizācijā var pastāvēt.

Šodien sabiedrība ir ļoti egoistiska, tāpēc ka cilvēku dzīve ir orientēta uz materiālo labklājību. Ja cilvēks savu dzīves laimi saista ar materiālo labklājību, tad īstenībā jebkurš cits cilvēks vai šķērslis, kas to apdraud, tiek iznīcināts. Dzīvot dzīvi sev – tā ir nāves kultūra, jo egoisms vienmēr ir mirstošs. Kad cilvēks sāk kalpot un ziedoties, tas nes dzīvību, ko mums pierāda gan Kristus, gan mūsu vecāki un vecvecāki, kuri savu dzīvi ziedojuši saviem bērniem, un tad beigās tas prieks un gandarījums ir par pārvarētām grūtībām un nestiem upuriem, nevis par vieglumu, seklumu, lētumu un materiālismu. Lai attaisnotu savu izlaidību un materiālismu, tiek piesauktas pseido tiesības un pseido demokrātija."