08.11.2017 15:36

Aptauja Inčukalnā: Vai tas, ka plastmasas maisiņi vairs nebūs pieejami bez maksas, mazinās to patēriņu?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Inčukalnā: Vai tas, ka plastmasas maisiņi vairs nebūs pieejami bez maksas, mazinās to patēriņu? Liene Ozola un arhīvs

Jau no nākamā gada vasaras veikalos vairs bez maksas nebūs pieejami vienreiz lietojamie plastmasas maisiņi. Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas iedzīvotāji plastmasas maisiņus patērē divreiz vairāk, nekā to pieļauj Eiropas Padome.

Dzidra, pensionāre
Par daudz jau tos maisiņus lieto. Paskatos kaut vai uz saviem ieradumiem – man pilna māja sakrājusies ar tiem! Taču šaubos, vai maksas noteikšana samazinās patēriņu.
Rasa, teritorijas plānotāja
Es domāju, ka maksas noteikšana patēriņu ietekmēs, cilvēki tos lietos mazāk. Es pati cenšos mazāk tos lietot, jo pirmais, ko daru, atnākot mājās no iepirkšanās, ir maisiņu izmešana atkritumos. Cits veids, kā samazināt to patēriņu, varētu būt, piemēram, plastmasas maisiņu nodošana, līdzīgi kā ir iecerēts ar PET pudelēm.
Svetlana, aptiekāre
Vispār nevajag tos plastmasas maisiņus! Kādreiz bija papīra maisiņi un papīra iepakojums un cilvēki ļoti labi iztika. Ja kaut kas palika pāri, to varēja sadedzināt. Cilvēki vienalga pirks plastmasas maisiņus, un tas vidi tikai piesārņo. Latvija būtu tīrāka bez plastmasas maisiņiem.
Ņina, pensionāre
Lai tie maisiņi ir par maksu, taču, domāju, tas patēriņu nesamazinās. Varbūt, ja cena būs kādi 20 centi par maisiņu, tad varbūt cilvēki mazāk tos pirks, bet, ja cena būs 5 vai 6 centi, tas situāciju nemainīs.