03.10.2017 14:32

Aptauja Ādažos: Ko jūs domājat par to, ka vidusskolā, iespējams, būs jāapgūst valsts aizsardzības mācība?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Ko jūs domājat par to, ka vidusskolā, iespējams, būs jāapgūst valsts aizsardzības mācība? Ģirts Kondrāts un arhīvs

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 27. septembrī konceptuāli atbalstīja valsts aizsardzības mācības ieviešanu kā obligātu prasību vidusskolās un tehnikumos.

Vladimirs, pavārs:
Protams, ka pasaulē šobrīd notiek kari, bet jau skolas solā bērniem nemitīgi atgādināt, ka mums jābūt gataviem aizsargāties, nozīmē radīt vēl vienu nervozitātes avotu. Turklāt neredzu kādu, kurš grasītos mums uzbrukt.
Sabīne, pārdevēja:
Man ir divi bērni, un, ja aizsardzības mācība būs vērsta uz viņu patriotisma stiprināšanu, tas, protams, būs tikai ieguvums. Ja jaunos cilvēkus kāds mēģinās pārliecināt, ka tikai karavīrs ir īsts patriots, tad labāk lai paliek, kā ir.
Renārs, programmētājs:
Mums ir profesionāla armija, Zemessardze, skolās darbojas jaunsargi, no kuriem daudzi gatavojas militārai karjerai. Drīzāk skolā vajadzētu mācīt praktiskas iemaņas, kā izdzīvot laikā, kad notiek visādas dabas kataklizmas. Teorētiska runāšana, ka jāsargā sava valsts, noteikti neko nedos.
Gunta, pašvaldības darbiniece:
Vispār jau tā ir svaiga ziņa, ka vidusskolā būs jāapgūst valsts aizsardzības mācība. Par priekšmeta saturu es neko nezinu. Domāju, ka skolēni šo aizsardzības mācību varētu apgūt pēc brīvprātības principa, jo obligātā kārtā jau par patriotu neviens nekļūs.