20.08.2017 15:29

Aptauja Raganā: Kā vērtējat meža izciršanu ar kailcirtēm?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Raganā: Kā vērtējat meža izciršanu ar kailcirtēm? Einārs Binders

Virkne organizāciju un privātpersonu apvienojušās sabiedriskā iniciatīvā "100 kailcirtes Latvijas simtgadei", aicinot sabiedrību parakstīt petīciju pret plānotajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Par koku ciršanu mežā", kas paredz atļaut kailcirtes piekrastē un samazināt koku ciršanas caurmēru valstī.

 

Ojārs, pensionēts ķīmiķis:
Ja mežu cērt pārdomāti, nepārkāpjot likumus, tad no tā labums ir visiem. Ja tiek pastrādātas nelikumības, tas ir nosodāmi, 10–15% cirsmu tomēr tiek izstrādātas nelikumīgi. Savukārt ceļa malās mežs jācērt, jo arī tur koki pāraug un iet bojā. Turklāt atbildīgs meža īpašnieks to atjaunos.
Ilze, jogas trenere:
Patiesībā jau meži sāka "krist acīs" tieši tad, kad ceļmalās parādījās lielas kailcirtes. Tas liek domāt, ka cilvēku alkatībai nav robežu un gādājam tikai paši par sevi, un mums ir vienalga, kas paliks bērniem. Zinām taču – lai koks izaugtu, vajag turpat 100 gadu.
Edgars, elektrotehniķis:
Mežu ciršana ir normāls process, kas pie mums daudziem dod darbu un sniedz peļņu mežu īpašniekiem. Galvenais, lai izcirstajās platībās atkal tiktu iestādītu jauni koki.
Elita, pensionāre:
Ja kādam pieder mežs, tas jāuztur kārtībā. Tā vismaz es attiecos pret savu īpašumu. Ko domā un dara citi, tā ir viņu pašu darīšana un mani padomi vai nosodījums tur nekā nemainīs. Ja mežs ceļa malā sāk traucēt braukšanai, tad tas ir jācērt, ja nē, tad kāpēc bojāt ainavu?!