15.09.2016 07:44

Aptauja Ropažos: Ko darīt, lai vide netiktu piesārņota ar atkritumiem?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Ko darīt, lai vide netiktu piesārņota ar atkritumiem? Ģirts Kondrāts un Einārs Binders

Lai vidē nenonāktu atkritumi, viena no atbildīgām rīcībām ir tos šķirot, otra – izvēlēties produktus videi draudzīgā iepakojumā.

Aleksandrs, lidotājs:
Kad dodos izbraukumā pie dabas, nekad nepērku plastmasas vienreizējās lietošanas traukus, bet papīra šķīvīšus un glāzes, jo tos var sadedzināt. Vēl man līdzi ir maiss, kur salieku to, ko nevar sadedzināt, un vedu līdzi uz mājām. Turklāt mājās tos var sašķirot – ko atkritumu konteinerā, ko kompostā.
Sanita, strādā bērnudārzā:
Kad ievācāmies pašreizējā dzīvesvietā, apkārtne bija stipri piemētāta ar visādiem lūžņiem, pat veciem akumulatoriem. Tagad, lai dzīvotu zaļi, atkritumus šķirojam, kritušās koku lapas liekam kompostā, bet, pērkot veļas mazgāšanas līdzekli, izvēlos šķidro, ar ekomarķējumu, nevis pulverveida.
Jānis, auto krāsotājs:
Skaidrs, ka vienmēr ir jādomā, ko darīt, lai atkritumu sadzīvē rastos mazāk. Viens ceļš ir to šķirošana, bet es to nedaru, jo redzu, ka sašķirotie atkritumi tik un tā tiek aizvesti ar vienu mašīnu un mans darbs ir vējā. Savukārt pārtiku nekad nepērku tik daudz, lai tā pēc tam būtu jāmet laukā.
Dace, keramiķe:
Pārsvarā visus atkritumus, kas deg, sadedzinām. Tos, kas nedeg vai slikti deg – plastmasas pudeles, stiklu –, vedam vai nu uz Rīgu un nododam, vai arī izmetam šiem atkritumiem paredzētajos konteineros. Iepirkties eju, līdzi ņemot auduma maisiņu.