12.09.2016 15:35

Aptauja Inčukalnā: Vai vieta, kur dzīvojat, jūsuprāt, ir ekoloģiski droša?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Inčukalnā: Vai vieta, kur dzīvojat, jūsuprāt, ir ekoloģiski droša? Einārs Binders un Ģirts Kondrāts

Inčukalna novads ir vieta Pierīgā, kur atrodas vēl nelikvidēti gudrona dīķi, bet nesen aktualizējās jautājums par smaku noplūdi no "Vangažu naftas" bāzes.

Iluta, mājsaimniece:
Novadu vēl neesmu labi iepazinusi, jo dzīvoju te nesen. Ekoloģiskus apdraudējumus, šeit dzīvojot, neizjūtu. Tieši otrādi – televīzijā skatījos, ka mūsu novadā pie Gaujas ir ļoti labs dzeramais ūdens no avotiem. Savukārt šeit, Inčukalna centrā, gan man tas šķiet pārāk dzelžains.
Rinalds, zāģu asinātājs:
Nedomāju, ka novadā vide būtu ļoti droša. Pēc dzeramā ūdens braucam uz avotiem un to, kas tek no krāna, nedzeram. Tāpat lietus laikā ir jūtama smaka, kas nāk no gudrona dīķiem. Tiesa, ir cilvēki, kas arī gudrona dīķu apkaimē lasa sēnes.
Dzintra, kokapstrādes nozares darbiniece:
Dzirdēts jau ir daudz kas, bet nedomāju, ka te, Inčukalna centrā, būtu kādi ekoloģiski apdraudējumi. Varbūt kaut kur Vangažos vai tuvāk pie dzelzceļa kaut kas smird, bet pie mums visapkārt ir meži un no ekoloģiskām katastrofām nav iemesla baidīties.
Leonards, pensionārs:
Domāju, ka nekādi gudrona dīķi mūsu dzīvi Inčukalnā neietekmē, jo ir kādus trīs kilometrus no mums. Kur atrodas tāda "Vangažu naftas" bāze, es nemaz nezinu. Kamēr te dzīvoju, tas ir – jau 65 gadus, nekas slikts nav noticis. Tikai sēņu laikā vajag lasīt ēdamās, nevis indīgās sēnes.