29.06.2012 11:35

A. Ceļmalnieks: "Katram novadam vajag savu karali"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Katrā Ķekavas novada daļā jābūt kam tādam, kura dēļ būtu vērts uz turieni aizbraukt. Daugmalē tas ir multifunkcionālais centrs (MC)," saka MC "Daugmale" direktors Andris Ceļmalnieks.

Centra būvniecība sākta laikā, kad Daugmales pagasts vēl bija neatkarīga teritorija, taču novada izveide veicinājusi tā pabeigšanu – šī bijusi viena no prioritātēm jaunajā novadā. Sākumā esot nācies dzirdēt jautājumus un pārmetumus, kāpēc šāds centrs atrodas Daugmalē, nevis novada centrā Ķekavā. Tomēr tagad uz MC braucot iedzīvotāji no visa novada.


A. Ceļmalnieks atzīst, ka teritoriālā reforma Daugmales iedzīvotājiem bijusi ieguvums. Tomēr tās rezultātā labi saskatāma arī kāda Latvijas problēma – nespēja uz lietām raudzītes globāli, vērtē A. Ceļmalnieks. "Lietuvā un Igaunijā administratīvās teritorijas ir daudz lielākas. Bet mums ir ļoti daudz tādu karalīšu, kas katrs savā vietā grib būt noteicējs. Mēs tērējam laiku, uztraucoties par sīkumiem, bet nespējam paraudzīties apkārt." Viņš pauž, ka, tuvojoties vēlēšanām, problēmas tiekot risinātas nevis loģiski, bet ar politisku piegaršu, jo vēl aizvien daļa politiķu cīnās par sava reģiona vēlētājiem.

Daugmales MC prioritāte ir bērnu apmācīšana peldēšanā. Jau kopš 2. janvāra, kad centrs sācis darbību, iedzīvotāju ieinteresētība bijusi liela. Gada pirmajā pusē centrā bijuši vidēji 700 apmeklējumi nedēļā. Kad būs iespēja apgūt papildu līdzekļus, ieplānots izveidot arī aerobikas zāli, telpu māksliniekiem, un svarīgākais – izveidot bērnudārzu ar četrām grupiņām.

Lasi vairāk par Teritoriālo reformu Pierīgas novados.