06.12.2015 15:15

Aptauja Ropažos: Vai esat pieņēmuši domu, ka nākotnē būs jādzīvo dzelzceļa "Rail Baltica" tuvumā?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ropažos: Vai esat pieņēmuši domu, ka nākotnē būs jādzīvo dzelzceļa "Rail Baltica" tuvumā? "RB Latvija" vizualizācija

"Negribētu teikt, ka kara cirvis, kas tika pacelts martā, tagad ir tikpat liels un draudīgs," progresu, kas bija vērojams sarunās pašvaldībās rudenī, raksturojis "Rail Baltica" pārstāvis Neils Balgalis.

Andris, pensionārs:
Par jauno dzelzceļu neko daudz nevaru spriest. Esmu dzirdējis tautu runājam par kapiem, kam mūsu pusē iešot pāri sliedes. Bet te jau to kapu ir vairāki, un kurus tieši sliedes varētu skart, nezinu. Bet vēl jau gadus desmit viss būs kā bijis.
Elīna, jaunā māmiņa:
Nedomāju, ka "Rail Baltica" kaut kā tieši ietekmēs dzīvi Ropažu novadā. Taču, manuprāt, viss, kas notiek, notiek uz labu. Ja tādu dzelzceļu nolemts būvēt, tad kādam tas noteikti noderēs, iespējams, arī man.
Valdis, uzņēmējs:
Esmu pārliecināts, ka ar jauno dzelzceļu viss būs kārtībā. Ātri varēs tikt, piemēram, līdz Berlīnei. Būs arī kravu pārvadājumi. Ropažos stacijas nebūs, bet cik tad te tālu līdz Rīgai. Es pat īsti nesaprotu tos cilvēkus, kuri iestājas pret jaunā dzelzceļa būvi.
Mārīte, sociālās aprūpes darbiniece:
Kā gan mēs šobrīd varam zināt, kā būs tad, kad mums garām ies "Rail Baltica" vilcieni? Visticamāk, pa to laiku mēs vēl vairāk būsim iedzīvojušies Eiropā, un iespēja, piemēram, ātrāk nokļūt Berlīnē vai Tallinā nāks tikai ar labu. Turklāt mūsu novadā sliedes ies pa zemēm, kas tagad aizaugušas ar krūmiem.


Foto - Einārs Binders