05.06.2015 15:31

"Rīgas Apriņķa Avīzes" jubilejas akcija "Ko vēstījām tavā dzimšanas dienā". 80. gadi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Rīgas Apriņķa Avīzes" jubilejas akcija "Ko vēstījām tavā dzimšanas dienā". 80. gadi Aprinkis.lv

"Vēstures pūralādē" jeb 70 gados, kopš pastāvējusi avīze, kas tagad nes "Rīgas Apriņķa Avīzes" nosaukumu, laikraksts ir vēstījis gan par lielākām un mazākām varas spēlītēm, gan par tautsaimniecības attīstību, gan par brīnišķīgiem cilvēkiem un notikumiem. Tāpēc, domājams, ka ielūkoties "vēstures pūralādē" varētu būt interesanti arī jums, mīļie lasītāji.

Paldies tiem, kas atsaucās portāla "Aprinķis.lv" aicinājumam pastāstīt, kad ir jūsu dzimšanas diena, un mēs informēsim, ko tieši tajās dienās pirms desmit, divdesmit, četrdesmit vai sešdesmit gadiem rakstīja laikraksts "Darba Balss" vai "Rīgas Apriņķa Avīze". Arī mums pašiem bija interesanti palasīt, kas slēpjas zem vēstures putekļiem.

Dace Rihtere, 1980. gada 2. jūnijā. Laikrakstā "Darba Balss" šajā dienā lasām, ka uz kārtējo sesiju pulcējušies Baložu ciemata Tautas deputātu padomes locekļi.

Viņi sprieda par kultūras iestāžu darbu iedzīvotāju internacionālajā, patriotiskajā un estētiskajā audzināšanā, vadoties no Padomju Sociālistisko Republiku Savienības Ministru Padomes lēmuma "Par kultūras darba uzlabošanu laukos". Tika kritizēti tie kolektīvu vadītāji, kas nepievērš vajadzīgo uzmanīnu uzskatāmajai aģitācijai un vērību ģimenēm, kur nav saskaņas dzīvē, sadzīvē, kur bērnu audzināšana notiek pavirši. Tāpat spēkā stājies jauns vilcienu saraksts. No Rīgas tagad, nepieturot Maskavā, var aizbraukt pat uz Novorosijsku un aplūkot "Mazo zemi" – vietas, kur karojis PSKP ģenerālsekretārs Leonīds Brežņevs.

Madara Ozola, 1981. gada 9. novembrī. Madara piedzima pirmdien, bet avīze, kā paredzēts, iznāca otrdien.

Pirms dažām dienām, kā vēstīja "Darba Balss" korespondente A. Neiburga, Salaspilī Ļeņina padomju saimniecības kultūras namā Oktobra revolūcijas 64. gadadienā pulcējās lauki Darba darītāji, lai cildinātu labākos darba darītājus. Vairāki no viņiem saņēma medaļu "Darba veterāns", bet 21 kolektīva loceklis par sasniegumiem 11. piecgades plāna izpildē saņēma nozīmīti "Sociālistiskās sacensības uzvarētājs". Pierīgas kinoteātros ap to laiku rādīja filmu "Maskava asarām netic".