23.05.2012 15:46

Viedoklis: Viss kārtībā, ak, cienījamā kundze!

Autors  Nikomēds
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Atvērtās sabiedrības" ideoloģijas aktīvā pravietotāja Iveta Kažoka beidzot pamanījusi "pasākumus, kuru ietvaros tiek aizstāvētas, maigi sakot, nu ļoti konservatīvas vērtības" un par to raksta savā blogā Sorosa finansētajā portālā Politika.lv.

TAS NEESOT NOPIETNI

Vispirms Kažoka apgalvo, ka viņa šos pasākumus neuztverot nopietni. Tādēļ, ka ilgtermiņā vērtību cīņas rezultāts jau zināms, tādēļ, ka neredz, ka "dīvainām idejām būtu potenciāls gūt atbalstu plašā sabiedrībā", ka "tomēr esam ES dalībvalsts".

Tiek runāts par World Values Survey rezultātiem, Ronalda Ingleharta pētījumiem par katras jaunās paaudzes aizvien liberālāku attieksmi un pieaugošo laimes sajūtu, taču Ingleharta cita atziņa "Viens vienīgs mirklis, kad jūsu bērns jums uzsmaida, liek aizmirst par tūkstoti citiem, kad jūsu mazulis, iespējams, ir jūs sadusmojis" gan netiek pausta, jo tas būtu pretrunā gan "laikmeta garam", gan raksta idejai.

Tālāk par dzimstības samazināšanos. Tas nekas, ka pie esošā dzimstības līmeņa latviešu skaits triju paaudžu laikā var mazināties pat desmitkārt, tiek pieļauts, ka tas var būt arī atbildīguma, pašcieņas, humānisma un saprātīguma izpausmes rezultāts.

GAIŠĀ NĀKOTNE

Raksta beigās aicinājumus glābties no demogrāfiskās katastrofas Kažoka nosauc par tukšu laika šķērdēšanu un aplamu pseidopolitiku. Indikators tam, ka Latvijā politiķi atbildīgi izturas pret demogrāfijas politiku, būšot "pamanāmi mēģinājumi citu valstu cilvēkiem pārcelties uz dzīvi Latvijā, un tad kaut kad – paralēli šiem procesiem – redzēsim arī dzimstības līmeņa normalizēšanos".

Nu skaidrs – visādiem dīvaiņiem, nejēgām un fantazētājiem jātura muti ciet un jāveltī savu dzīves laiku un enerģiju, lai sagatavotu Latvijas teritorijā ekoloģiski tīru un sakoptu vidi ķīniešu un āfrikāņu izcelsmes bērnu laimīgai nākotnei.

Raksts izskatās pēc latviešu tautas iznīcināšanas manifesta versijas. Padomju ideologi arī runāja par visu tautu saplūšanu vienā unificētā, vienvalodīgā «padomju tautā», bet vismaz nekad neaizmirsa piebilst, ka tas notiks tikai ļoti tālā nākotnē. Knašie "atvērtās sabiedrības" ideologi grib jau pāris paaudžu laikā.

PLIKGALVJU KAUTIŅU ĶEMMES DĒĻ

atgādina līdz šim notikušās cīņas ģimenes un laulības likumdošanas sfērā. Jo bērni nedzimst, kolerācijas starp bērnu skaitu juridiski laulāto un nelaulāto starpā nav, vismaz 75% šķiras, vai šo "laulību" pārkāpj. Pēdējās desmitgadēs ģimenes likumdošana ir izvērtusies par nejēdzīgu, realitātei neatbilstošu, daudzu vēsturisko laikmetu attiecību mistrojumu. Tāda žļerga, ka salīdzinošs ieskats šariatā šķiet kā dzidravota malks. Ģimenes pamatjēga taču ir uzaudzināt tik daudz bērnus, lai nodrošinātu pastāvēšanai nepieciešamo pēcnācību. Ja tas izpaliek – tad jau tas ir kas cits, tikai ne ģimene, varbūt biedrība, kompānija, NGO, vienalga kas.

Neesmu iepazinies ar ģimenes vērtībām veltītās konferences materiāliem un īsti nezinu, kas tur piedāvāts, bet nav šaubu, ka "atvērtās sabiedrības" ideoloģija var piedāvāt vienīgi vēl lielāku haosu, kā izdevīgu fonu latviešu tautas iznīcināšanai iecerētiem posta darbiem.

UTOPIJA VAI DEMAGOĢIJA?

"... absolūti dominējošie iemesli, kādēļ Latvijā cilvēki nelaiž pasaulē bērnus, ir nedrošība par savu ekonomisko nākotni. ... Ja Latvijā būs daudz iespēju, sociālā drošība un jauka sabiedrība, tad bērni šeit dzims, pat ja netiks veiktas nekādas ļoti īpašas demogrāfiskas akcijas. Manuprāt, elementāri!"

Elementāra kļūda. Vācijā, zemē ar mums tuvu mentalitāti, ir visa augstākminētā pārpilnība, bet dzimstība tur pat vēl zemāka nekā šeit. Labklājība ir tikai viens no dzimstības pieaugšanas faktoriem, un bez ļoti īpašiem demogrāfiskiem pasākumiem tā neko daudz nepieaugs.

Bet liberāļi, mītot pašpietiekamā vidē, nepazīst un negrib pazīt īstenību. Viss kārtībā, saskaņā ar "atvērtās sabiedrības" ideologu dogmu iekšējo loģiku.

"...bērna audzināšana izmaksā pārāk dārgi". Bet tie taču ir tie paši liberāļi, kas uzliek arvien jaunas un jaunas prasības bērnu audzināšanā. Lai tikai vecākiem būtu grūtāk, tik grūti, ka tie atteiktos no domām par bērniem. Un katrs nepiedzimis bērns ir atkal viens plusa punkts liberāļu sātaniskajā projektā.

CILVĒKNĪŠANA HUMĀNISMA VĀRDĀ

"... tik daudzu sieviešu talanti gadsimtiem tikuši izniekoti agrākiem laikiem raksturīgo ģimenes modeļu dēļ."

Jā, arī mana vecvecmāmiņa bērnībā gāja ganos, kas ir nodarbe, par kuru tik ļoti šausminās liberāļi. Tie šausminās arī par to, ka mana vecvecmāmiņa bija ļoti laimīga lauku sieva, jo tajā laikā vēl nebija feministu, kas viņai iezombētu nelaimīguma apziņu un atturētu no daudzo pēcnācēju, to skaitā arī manis radīšanas.

Tātad liberāļu esamība noliedz manu esamību. Mūsdienu gebelsi un suslovinoliedz mūsu visu esamību. Ir labi zināma ebreju attieksme pret nacistiem, kas noliedza viņu esamību. Mums vajadzētu apgūt kaut daļu no tādas attieksmes pret mūsu esamības noliedzējiem.

Bet mēs tā vietā bieži ņemam par pilnu liberāļu sofistiskos izteicienus. Tā vietā, lai bez jebkādām ceremonijām sūtītu viņus uz poda. Ak jā, viņi jau tur ir. Jaunā Pasaules Kārtība, vienvirziena tualetes durvis – iekšā tiek, ārā vairs ne.

DĪVAINĀS IDEJAS UN PLAŠĀ SABIEDRĪBA

Nav gan viņi nekādi dīvainie, viņu ir daudz un ar katru dienu viņu kļūst aizvien vairāk. Tie ir tie, kas saredz valdošā liberalisma strupceļu un meklē ceļus cerībai uz tautas pastāvēšanu. Sorosistus bez nicinošas ironijas Latvijā vairs reti kurš piemin. Tas pats ir Lietuvā, Polijā un citās valstīs. Laikmeta vēji pamazām iegriežas citos virzienos un tradicionālās vērtības aizstāvošie spēki strauji aug visās Eiropas valstīs.

"Es nudien tos nespēju uztvert nopietni", saka Kažoka. Un labi vien ir, ka neuztverat nopietni. Viss kārtībā, Kažokas kundze.

DAZDRAPERMA

Kažoka: "Šobrīd mūsu novecojušais ģimenes regulējums mūs ierindo starp atpalikušākajām ES valstīm – un vai vēlamies tur arī palikt?"

Nāk prātā Padomija, kur, naski cīnoties pret atpalicību, bērniem deva izteiksmīgus, sociālistiskus vārdus, daža meitene nereti tika pie tāda laikam atbilstoša vārda kā Dazdraperma, kas ir saīsinājums no lozunga "Lai dzīvo 1. Maijs!" (Da zdravsvujet pervoje maja).

Bet, salīdzinājumā ar liberāļu orveliskajām inovācijām, Dazdraperma šķiet vien tāds naivs vārdiņš esam. Politkorektuma tīkls ir pārmests pār visu Rietumu pasauli, tam trūkst vienīgi padomju Gulaga skarbuma. Kas pārkāps politkorektuma kanonus, tiks izgānīts par fašistu, nacionālistu un homofobu. Un arī cietumā var nokļūt.

Savā ziņā mēs, austrumeiropieši esam izdevīgā pozicijā – mūsu pieredzes dēļ mums piemīt imunitāte pret totalitārismu tātad arī pret šīm inovācijām, kas veļas uz mums no Rietumiem. Arī pirmie naivās sajūsmas gadi, kad tika ņemts pretī viss, sen jau ir garām. Tagad valda cita sajūsma – par Ungārijas notikumiem.

Liberāļi joprojām nepārtraukti pauž, ka viņu ceļš ir vienīgais. Jums nav nekādas izvēles – jums ir pienākums darīt tā, kā uzskatām mēs. Padomju iekārta arī sludināja tās neapšaubāmo Mūžīgumu un Nolemtību, taču tad tas viss sabruka dažu gadu laikā.

Bet pagaidām viss kārtībā, ak, cienījamā kundze!

P.S. Apzīmējums "liberāļi" šeit atbilst mūsdienu ASV lietotam terminam, citos kontekstos tam var būt atšķirīga nozīme. Latviski tos pelnīti lamā par totalitāriem liberāļiem, liberastiem, sorosītiem, liberālfašistiem, liberālboļševikiem.

http://videsklubs.wordpress.com/2012/05/22/viss-kartiba-ak-cienijama-kundze/