01.06.2015 10:15

Kā "Darba Balss" kļuva par "Rīgas Apriņķa Avīzi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kā "Darba Balss" kļuva par "Rīgas Apriņķa Avīzi" arhīvs

Bijusī "Rīgas Apriņķa Avīzes" žurnāliste Gunta Šmidre, kura tagad strādā Ogres Vēstures un mākslas muzejā, atcerējās, ka tas notika tajos laikos, kad laikraksta "Darba Balss" redakcija atradās Rīgā, Daugavpils ielā.

"Laiki mainījās, un mēs sapratām, ka nosaukums "Darba Balss" zaudē aktualitāti. Bija skaidrs, ka avīzei nepieciešams jauns nosaukums. Redakcijā tika izsludināts iekšējais ideju konkurss par labāko laikraksta nosaukumu.

Pārdomu periods ilga apmēram vienu mēnesi. Ideju bija daudz, bet par labāko tika atzīts žurnālista, dzejnieka Jura Veitnera piedāvātais – "Rīgas Apriņķa Avīze". Vēl kāds laiks pagāja, kamēr tika izstrādāts jaunais logo, taču 1991. gada 4. septembrī beidzot iznāca "Rīgas Apriņķa Avīze".

Redakcija jau bija pārcēlusies uz Avotu ielu, bet man bija tas gods "Darba Balss" pēdējā numurā rakstīt šādus vārdus: "Kāds būs jūsu ieguvums? Paskatieties, pavērojiet un padomājiet, jo jau 4. septembrī savās pastkastītēs atradīsiet "Rīgas Apriņķa Avīzi". Varam derēt, ka nedēļas laikā uzzināsiet, kāda satura tā būs.""