29.03.2015 17:47

"Rīgas Apriņķa Avīzei" – 70. 1985. gadā un tagad

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Rīgas Apriņķa Avīzei" – 70. 1985. gadā un tagad Einārs Binders

Pirms 30 gadiem, 1985. gada 7. martā laikraksts "Darba Balss" (Nr. 29/5527) rakstīja: "Gaujas nacionālā parka folkloras ansambļa "Senleja" dalībnieces uzstājas Rīgā, Mākslas darbinieku nama Tautas kultūras universitātes Folkloras fakultātes kārtējā nodarbībā."

"Senlejas" dalībnieču tautastērpi ir "šūdināti atbilstoši visiem novadiem, caur kuriem tek Gauja. Ansambļa vadītāja Aina Salmane (2. attēlā) ap pleciem aplikusi Piebalgas pelēko villaini. 1. attēlā otrajā rindā no kreisās dzied Māra Bērena un Ranta Kalniņa, bet pirmajā rindā no kreisās – Māras meita Sintija Bērena un Ineta Limbēna."

2015. gads

"Patlaban esmu pilnvērtīga pensionāre," smaidot saka Ranta Kalniņa. "Visu mūžu nostrādāju Gaujas nacionālajā parkā. Sāku kā lietvede, bet pabeidzu kā iepirkumu vadītāja. Pa ziemu ar prieku strādāju rokdarbus, pārsvarā tamborēju visu, ko pašiem, bērniem un mazbērniem vajag. Vēl palasu žurnālus, paskatos seriālus.

Tagad ļoti gaidu pavasari, jo Turaidā mums ir augļu un sakņu dārzs. Zemenes izaudzējam tik daudz, ka ziemai varam pielikt pilnu saldētavu. Protams, ka dārzā aug arī visādas puķes, no kurām vismīļākās man ir lilijas. Iegādājāmies lielo vagonu māju, lai visu vasaru varam pavadīt kustībā un dabas vidū.

Arī Māra Bērena patlaban ir pensijā. Viņa visu darba mūžu bija skolotāja. Māras meita Sintija dzīvo Rīgā. Ineta Limbēna patlaban menedžē trīs bērnu audzināšanu, no kuriem jaunākajam ir tikai gadiņš.

Folkloras ansambļa "Senlejas" vadītājas Ainas Salmanes vairs nav mūsu vidū, viņas darbu turpina meita. Pati gan "Senlejā" jau sen vairs nedziedu," ar smaidu vērojot 1985. gada fotoattēlu, stāsta Rantas kundze.

Jūnijā "Rīgas Apriņķa Avīzei" – 70

Lai gan lielāko savas "dzīves" laiku tās nosaukums bijis "Darba Balss", laikraksta izdošana bijusi nepārtraukta un ir pārmantota. 1945. gada 1. jūnijā iznāca laikraksta "Darba Balss" pirmais numurs.

Lai lasītājiem pastāstītu par "Darba Balss" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" vēsturi un dalītos pieredzē par avīzes satura tapšanu, lūdzam atsaukties gan avīzes bijušos redaktorus, gan žurnālistus un darbiniekus.

Lūdzu, rakstiet uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvaniet uz tālruni 28651633.