22.03.2015 12:00

Tā notika Pierīgā: "Darba Balss" 1985. gada martā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šā gada jūnijā "Rīgas Apriņķa Avīze" atzīmēs 70 gadu jubileju. Pirms 30 gadiem, 1985. gada 19. martā laikraksts "Darba Balss" (Nr.34/5532) informēja:

"Rajona padomes 17. sasaukuma 1. sesija bija saviļņojošs notikums pirmoreiz ievēlētajiem deputātiem – Mālpils sovhoztehnikuma mehanizatoriem komjaunietim Aigaram Zelčam un Raimondam Kopem, zinātniskās pētniecības saimniecības "Sigulda" pavārei komjaunietei Zeltītei Haritončenko un Mālpils pienotavas mehāniķim Jānim Ribam."

1985. gada 30. martā "Darba Balss" (Nr.39/5537) izklaides lapā rakstīja:

Kad sajauc kabatas (P. Jefremovs, milicijas majors)

"Leonīds Tihonovs ir vīrs pašos spēka gados. Dzīvo Salaspilī, strādā Ikšķilē Lejasdaugavas meliorācijas sistēmas pārvaldē par meistaru.

Vienā jaukā dienā viņš noskatīja sava darbabiedra automašīnas radiouztvērēju 100 rubļu vērtībā. L. Tihonova personiskajā automašīnā radio nebija. Viss tālākais ritēja pēc parastā zagļa scenārija. Cietušais, protams, nozagto mantu meklēja, bet L. Tihonovs, kā padotā meistars, pat izteica savu viedokli, uz ko varētu krist aizdomas. Meklējumi ieilga, līdz cietušais pierima. Taču vienā dienā pats savām acīm pārliecinājās, ka zaglis nav neviens cits kā viņa paša priekšnieks.

Izmeklēšanas laikā vēl nāca gaismā fakti, ka L. Tihonovs piesavinājies viņam uzticētās dienesta automašīnas detaļas. Pierādījumu valgs savilkās. Nācās stāties Tautas tiesas priekšā. Tā, ņemot vērā vainīgā vaļsirdīgo atzīšanos, kā arī citus vainu mīkstinošos apstākļus, sodīja viņu ar labošanas darbiem darbavietā uz diviem gadiem, atvelkot no algas 20% par labu valstij."

Jūnijā "Rīgas Apriņķa Avīzei" – 70

Lai gan lielāko savas "dzīves" laiku tās nosaukums bijis "Darba Balss", laikraksta izdošana bijusi nepārtraukta un ir pārmantota. 1945. gada 1. jūnijā iznāca laikraksta "Darba Balss" pirmais numurs.

Lai lasītājiem pastāstītu par "Darba Balss" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" vēsturi un dalītos pieredzē par avīzes satura tapšanu, lūdzam atsaukties gan avīzes bijušos redaktorus, gan žurnālistus un darbiniekus.

Lūdzu, rakstiet uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvaniet uz tālruni 28652633.