10.01.2015 10:49

Tā notika Pierīgā: "Darba Balss" 1991. gada janvārī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tā notika Pierīgā: "Darba Balss" 1991. gada janvārī arhīvs

Laikraksts "Darba Balss" 1991. gada 10. janvārī (Nr. 1/5924) vēsta, ka pagājušā gada nogalē sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Sēnīte" Nacionālās operas ēkas rekonstrukcijai pārskaitīja 2000 rubļu, bet Siguldas PMK – 5000 rubļu.

Tāpat "Darba Balss" publicē Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 2. janvāra lēmumu "Par PSRS iekšējā karaspēka bruņoto iebrukumu Preses namā", kurā paziņo, ka 1991. gada 2. janvārī PSRS iekšējais karaspēks nelikumīgi sagrābis Latvijas Republikas Laikrakstu un žurnālu izdevniecību, pārtraucot Latvijas Republikas un PSRS laikrakstu un žurnālu izdošanu, radot tiešus draudus Preses nama darbinieku dzīvībai un veselībai, kā arī redakciju un žurnālistu īpašumam un nelikumīgi ierobežo viņu brīvību.

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj: nosodīt LKP CK organizētā PSRS iekšējā karaspēka bruņoto iebrukumu Preses namā un pieprasīt nekavējoties izvest visus bruņotos formējumus; uzdot LR Ministru Padomei līdz PSRS iekšējā karaspēka izvešanai no Preses nama nodrošināt alternatīvas laikrakstu un žurnālu izdošanas iespējas; LR Ministru Padomei no valsts līdzekļiem nodrošināt darba samaksu Preses nama darbiniekiem par darba piespiedu kavējumu, ko izraisījusi PSRS iekšējā karaspēka vardarbīgā rīcība.

Lēmumu parakstījis A. Gorbunovs un I. Daudišs.