25.09.2014 18:51

NA: "Citadele" nedrīkst nonākt bijušo "Parex" īpašnieku rokās

Autors  Nacionālā apvienība
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 NA: "Citadele" nedrīkst nonākt bijušo "Parex" īpašnieku rokās balticreports.com

Nacionālā apvienība "VL"-"TB/LNNK" (NA) uzskata, ka bankas pārdošanas izdevīgums valstij nav izvērtēts, un nekādā gadījumā banka nedrīkst nonākt bijušo "Parex" īpašnieku rokās. Tādēļ NA sniedz savu motivāciju nepiedalīties balsojumā par Saskaņas iesniegto lēmumprojektu.

NA ir iestājusies pret bankas "Citadele" pārdošanu un šādu pozīciju valdībā aizstāvējuši arī NA ministri. NA jau laikus mudināja valdību veikt pārrunas ar Eiropas Komisiju par pārdošanas nosacījumu maiņu, tomēr tas netika pienācīgi darīts.

Tā kā "Citadele" pārdošanas darījums ir slepens, Saeimai nav pieejama detalizēta informācija par darījuma nosacījumiem un tāpēc deputāti nevar pilnvērtīgi izvērtēt visus darījuma ekonomiskos un drošības aspektus.

NA uzskata, ka politiskā atbildība par šo darījumu jāuzņemas "Vienotībai", kuras pārstāvji valdībā ir atbildīgajos Ministru prezidenta, finanšu ministra un ekonomikas ministra amatos. Viņi ir vienīgie valdības ministri, kuriem ir pieejama detalizēta informācija par šo darījumu.

Deputāti pašlaik nevar izvērtēt, vai darījuma apturēšana šobrīd var nodarīt papildus zaudējumus valstij un kurā gadījumā tie būtu lielāki: vai darījuma apturēšanas vai turpināšanas gadījumā. Turklāt nevar izslēgt, ka "Saskaņas" mērķis ir panākt bankas pastarpinātu nonākšanu bijušo bankas "Parex" īpašnieku – "Saskaņas" kādreizējo sponsoru rokās.

Tāpēc NA neatbalsta "Saskaņas" piedāvāto risinājumu un neatbalsta lēmumprojekta "Par uzdevumu Ministru kabinetam nekavējoties apturēt bankas "Citadele" akciju pārdošanas procesu un sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu par bankas "Citadele" akciju pārdošanu" iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā.


Saeima noraida SC ierosinājumu apturēt "Citadeles" pārdošanu