13.04.2012 15:00

Olga Dreģe: "Jutos starp jums kā starp sargeņģeļiem."

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(4 balsojumi)

Konferencē "Es gribēju dzīvot" nolasījusi abortā bojāgājušā bērna "Vēstuli no debesīm", aktrise novēlēja mātēm vairāk runāt ar meitām par sarīkojumā apspriesto abortu jautājumu un "katram pašam atbildēt par savu rīcību".

12. aprīlī piedāvājām video tiešraidē internetā vērot konferenci "Es gribēju dzīvot: Aborts – medicīniska manipulācija vai bērna nogalināšana?" no Rīgas Latviešu biedrības Līgo zāles.

Izvērtēt abortu ētiskumu aicināja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Par populāriem priekšstatiem un to pamatotību runāja psiholoģe Diāna Staņko. Misijas "Pakāpieni" vadītājs Viljams Šulcs pievērsa uzmanību sociālajiem un psiholoģiskajiem aspektiem, kas ietekmē izšķiršanos par vai pret grūtniecības pārtraukšanu. Jautājumu, vai nedzimis bērns ir tiesību subjekts, analizēja juriste Natālija Lazukina. Noslēgumā notika paneļdiskusija, kurā piedalījās Saeimas frakciju pārstāvji.

Konferenci organizēja J. Čakstes Demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, biedrības "Latvijas Ordeņu brālība", "Asociācija "Ģimene"" un fonds "Moral Revolution".