26.11.2013 15:34

Melnākā sēru lente mūžos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Melnākā sēru lente mūžos LETA

Vēl pagājušās ceturtdienas pēcpusdienā, tiekoties ar Valsts prezidentu, visaktuālākie jautājumi bija par reģionālo mediju izdzīvošanu un netaisnību par sabiedriskā transporta biļešu cenu diferencēšanu Rīgā.

Taču, pienākot vakaram, tas kļuva mazsvarīgi, bet nākamās dienas rītā ar katru stundu aizvien nenozīmīgāk, jo skaitlis "4" palielinājās. Tas apstājās tikai pēc vēl pussimta un tikai divas diennaktis pēc traģēdijas. Kaut gan pats par laimi tieši neesi saistīts ar šo notikumu – nav arī radinieki, tuvinieki un paziņas bijuši veikalā liktenīgajā brīdī, tik un tā nekam citam neesi spējīgs koncentrēties – domāju, daudziem bija šāda sajūta un vēl ir joprojām kopš 21. novembra vakara.

Paziņu lokā kāda ģimene, kas dzīvo netālu no tā, ko sauca par veikalu, daudziem traģiskajā datumā tomēr neiegriezās lielveikalā – meitenīte ļoti gribēja konfektes, un tēvs, kā citkārt iepriekš, šoreiz izņēmuma kārtā tomēr neiegriezās Zolitūdes "Maximā". Dzīvībai vitāli svarīgais lēmums ticis izdarīts tikai aptuveni nepilnu pusstundu pirms pirmā griestu iebrukuma, kas aprija visvairāk dzīvību. Vēl kāda skolotāja, ar kolēģēm nedaudz aizsēdējusies ceturtdienas vakarā, no lielveikala arī izgāja visai īsu brīdi pirms tam, kad to vairs nebūtu iespējams izdarīt. Dzirdot šos veiksmes stāstus, kuru noteikti nav mazums, tagad katrs, it sevišķi tie, kas dzīvo tuvumā Zolitūdes slepkavai, kā arī garāmbraucēji, kas veikalā bija ieraduši iepirkties, var novērtēt dzīvības cenu un to, ka sargeņģelis ir parūpējies, lai 54 traģiskajiem ģimeņu likteņiem nepievienotos vēl kāds.

Traģiskā nelaime paņēmusi arī to dzīvības, kuri glāba citiem dzīvības – bojā gājusi Ķekavas novada dakterīte, ģimenes ārste Leonija Apsīte un ugunsdzēsējs-glābējs Vilnis Šteinītis, kurš ne tikai liktenīgajā ceturtdienā glāba līdzcilvēkus, bet to darīja arī ilgus gadus Saulkrastu un Olaines pusē.

Portāls "Apriņķis.lv" un "Rīgas Apriņķa Avīze" izsaka visdziļāko līdzjūtību traģēdijā cietušo un bojāgājušo tuviniekiem, novēlot spēku un izturību nelaimes seku pārvarēšanai!