17.11.2013 11:22

Aptauja Ādažos: Ko dāvināt Latvijai dzimšanas dienā?

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Ko dāvināt Latvijai dzimšanas dienā? Krišjānis Grantiņš

73 % Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata sevi par patriotiem, Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas priekšvakarā vēsta pētījumu aģentūras TNS veiktais pētījums.

Tuvojoties 18. novembrim, aizvien biežāk izskan literātu, amatpersonu, aktieru un citu nozaru pārstāvju apsveikumi gadadienā. Arī Pierīgas iedzīvotāji mums atklāja, kāda būtu viņu dāvana Latvijai dzimšanas dienā.

Mārcis Apinis, strādā loģistikā:
– Pagaidām ar ģimeni vēl neesam paguvuši aizbraukt uz Likteņdārzu Koknesē, kurš vēl tikai top. Labprāt dotos turp un ziedotu naudu, un iestādītu mūsu kociņu, kas būtu mūsu ģimenes dāvana.
 
Rihards Miltiņš, studē:
– Latvijai novēlētu vairs nekad neiekļūt muļķīgās, neveiksmīgās situācijās, kā arī veiksmi un ievērojamus panākumus. Savukārt politiķiem vēlētu kļūt prātīgākiem un atbildīgākiem par savu rīcību.
 
Valentīna B., dispečere:
– Pašlaik ir ļoti grūti laiki, un ar katru gadu kļūst arvien grūtāk. Ceru, ka ar eiro ieviešanu sagaidīsim labas pārmaiņas. Pašlaik jaunieši brauc prom no Latvijas. Gribētos, lai gudrie prāti tomēr paliek tepat.
 
Solvita B., pedagoģe:
– Vēlu sajust patriotismu un visiem labu veselību. Gan iedzīvotājiem, gan valstij. 18. novembrī vienmēr jūtu svētku noskaņojumu. Kamēr bērni ir mazi, svētkus pavadām mājās, bet pirms tam devāmies uz Rīgu uz svētku pasākumiem.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš

Latvijai – 95