30.09.2013 09:29

Stopiņu mērs: Kāpēc iebraucējiem būtu jādotē "Rīgas satiksme"?

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sabiedrībā satraukumu radījis Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova paziņojums par nākamajā gadā ieviestajām pārmaiņām sabiedriskā transporta biļešu cenās.

Proti, rīdzinieki varēs sabiedrisko transportu lietot krietni lētāk nekā citi Latvijas iedzīvotāji. Tajā pašā laikā citi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti, iebraucot Rīgā, atstāt savas automašīnas Rīgas pievārtē un uz pilsētu doties ar sabiedrisko transportu, lai Rīgā nepiesārņotu gaisu, neradītu sastrēgumus un nenoslogotu ielas.

Stopiņu novada domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs piekrīt, ka pašvaldība drīkst saviem iedzīvotājiem samazināt braukšanas cenu. "Bet, pirmkārt, man nav saprotams, kāpēc iedzīvotājiem, kuri iebrauks Rīgā par braucienu, būs jāmaksā vairāk nekā ir tā pašizmaksa. Tas nozīmē, ka šie iedzīvotāji tādā veidās dotēs "Rīgas satiksmi"," viņš komentē. "Otrkārt, atceramies, ka savulaik tika plaši runāts par to, ka iedzīvotāji, kas Rīgā iebrauks no laukiem, varētu savu mašīnu atstāt autostāvvietās un pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Tātad šis jautājums tagad atkrīt, jo lauku iedzīvotājs nebūs ieinteresēts braukt ar sabiedrisko transportu, ja cena ir palielināta."

"Tas vairs nebūs izdevīgi, un daudzi izvēlēsies galamērķi sasniegt ar savu automašīnu. Treškārt, Rīga ir Latvijas galvaspilsēta. Jebkurš iedzīvotājs, kurš iebrauc, pilsētā atstāj zināmu naudas summu – par sabiedrisko ēdināšanu vai transportu. Rīga no mums iegūst. Ja informācija par sabiedriskā transporta biļešu sadārdzinājumu tiešām ir patiesa, tad iznāk, ka dotēsim "Rīgas satiksmi", kas saņem dotācijas arī no valsts," secina J. Pumpurs. "Tad jau varam domāt, ka, tāpat kā Jūrmala, arī Saulkrasti varētu ieviest iebraukšanas maksu. Varbūt Stopiņiem arī par to būtu jādomā? Šis jautājums būtu jārisina valstiskā mērogā ne vien ar Pierīgas, bet visas valsts iedzīvotājiem. Ir jāliek kopā galvas un jāmeklē risinājums."

Iepriekš:
LPPA: No Pierīgas uz Rīgu nav iespējams organizēt jaunus pasažieru pārvadājumus
Pierīgas pašvaldību vadītāji ir pret Rīgas domes jauno dalījumu rīdziniekos un "pārējos"
Garkalnes mēra vietnieks Pierīgas pašvaldības aicina ieviest "sēņu nodokli" rīdziniekiem
Babītes mērs: Rīgas cenu politikas dēļ Pierīgā varētu parādīties jauni pasažieru pārvadātāji