03.03.2012 19:22

Viedoklis: Ungāri vēlas būt ungāri

Autors  Lelde Stumbre, dramaturģe
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Ungārija jau padomju laikā, kad pastāvēja «vienotais sociālistisko valstu bloks», izcēlās ar individuālismu un arī tagad ir izcēlusies.

Tā pieņēmusi jaunu valsts konstitūciju, kas nomainīja veco, 1949. gadā pieņemto, un tas, manuprāt, ir tikai loģiski – laiki, var teikt, jau sen ir citi!

Ungārija patīkami izcēlusies ar to, ka šajā konstitūcijā noteikusi valsts pamatu, uz kuru tā grasās balstīties un, Eiropas Savienībai (ES) par šausmām, paziņojusi, ka tā balstīsies uz kristīgām vērtībām un ģimeni – vīrieša un sievietes savienību.

Jā, izklausās pilnīgi neticami! Kristīgās vērtības...vīrieša un sievietes savienība... Eiropas Savienībai, tāpat kā reiz Padomju Savienībai, jebkura individuāla gribas izpausme liekas apdraudējums. Protams, labāk, ka visi vārās vienā katlā un akli pakļaujas, neuzdodot jautājumus. Ungārija paziņojusi, ka tai ir pašai savs viedoklis, un tas visus satriecis.

Kārtējo reizi varam tikai labvēlīgi apskaust ungārus, kuri vēlas būt ungāri, nevis kaut kādi bezsejaini eiropieši. Viņi pretojas globalizācijai un pareizi dara. Krīzes, ko izraisa bankas tūkstošiem kilometru no mūsu valsts, tikai vēlreiz apliecina globalizācijas draudīgo ietekmi. Nevienam no tā nekļūst labāk, un Ungārija ar konstitūciju vienkārši cenšas pasargāt savus pilsoņus. Ļoti ceru, ka viņiem tas izdosies un nekādi ES ierēdņu kliedzieni un iebildumi viņus neiebiedēs. Tāpat ceru – arī Latvija reiz saņemsies un nokratīs šo jauno, ES jūgu.