11.06.2013 13:50

Varas grieži

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sintētika piedzīvo sakāvi, sarunā ar "Rīgas Apriņķa Avīzi" atzīst progresīvā celtniecības materiālu ražotāja "Vincents Polyline" vadītājs Andris Plociņš, iepazīstinot pircējus ar Carnikavas novadā vārītām lineļļas krāsām, kuras esot tikpat dabiskas kā sarkanais āboliņš pļavā.

Īstums un dabiskums tik ļoti piestāv jūnijam, kas šogad ir ne vien vasaras saulgriežu, bet arī novadu varas griežu mēnesis.

Krāsainas veidojas arī deputātu rindas jaunajos sasaukumos – kurā pusē ierakumiem strādāt, ar uzsvaru uz vārdu "strādāt". Tiesa, visbūtiskāk – nebūt kā kurmim zem zemes, rokot citiem bedres, tērējot enerģiju konfliktiem, nevis novada dzīves līmeņa celšanai pa salmiņam, pa spalviņai vien.

Inčukalnā jau rīt, citos novados arī tuvākajā laikā uz pirmo sēdi sanāks svaigi izraudzītie deputāti, lai kuluāros "apžļambātos" minējumus un kaktos slēgtās vienošanās izceltu dienasgaismā, izvēloties jaunos mērus. Mēra amats Pierīgā ir ne vien prestižs, bet arī ienesīgs – Rīgas apkaimes mēri ir starp vislabāk nodrošinātajiem visā Latvijā un pērn nopelnījuši virs un ap 20 000 latu.

Visdāsnāk atalgoto desmitniekā aizvadīto četru gadu laikā atradušies pat vairāki: Stopiņu novada galva Jānis Pumpurs, Siguldas mērs Uģis Mitrevics, Babītes mērs Andrejs Ence, Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš, Ķekavas mērs Roberts Jurķis, Mārupes pašvaldības vadītājs Mārtiņš Bojārs. Vai algas dienā nodokļu maksātāju dāsnais latu birums turpinās iepriecināt šos pašus kungus, rādīs tuvākās dienas un nedēļas.

Lai jūt darba dunu, lai šķiļas pretēju viedokļu dzirksteles, lai pievelkas pretpoli un kā skaidas atlec vietējās politikas dīkdieņi un pašvaldībai tik būtisko saimniecisko jautājumu amatieri.