06.06.2013 10:31

Uzticīgi "aizplusotie"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ja esi bijis pašvaldības vadītājs, tauta tevi vaļā nelaidīs. Tavai partijai vieta domē būs garantēta, un tev pašam, balsošanas zīmēs plusiņus velkot, pirmo vietu sarakstā nodrošinās, pat ja pirms vēlēšanām esi paudis nodomu mēra atbildības smago nastu turpmāk neuzņemties un sākumsecībā esi noslēpies kaut kur listes pirmās trešdaļas vidū.

Centrālās vēlēšanu komisijas nule publicētajos pašvaldību vēlēšanu provizoriskajos rezultātos Pierīgā nav mēra pārstāvētas partijas saraksta, kurā līdzšinējais vietvaras vadītājs nebūtu noturējies pirmajā vietā vai, ja startējis ar citu kārtas numuru, nebūtu līdz līderpozīcijām "aizplusots".

Pēteris Balzāns, kas pašlaik pilda Ādažu domes vadītāja pienākumus un izteicies, ka jaunajā sasaukumā to darīt vairs nevēlas, uz pirmo vietu sarakstā atceļojis no sestā numura sarakstā. Antons Cibuļskis Ropažos – no piektā, Arvīds Blaus Inčukalnā – no otrā.

Lielākā daļa mēru sarakstu vēlēšanās uzvarējuši. Deviņi – pārliecinoši, iegūstot gandrīz pusi vai vairāk nekā pusi balsu. Ja vēlētāji savu pienākumu uztvēruši nopietni, tam būtu jāliecina: lai nu kur, bet Babītē, Baldonē, Carnikavā, Mālpilī, Olainē, Saulkrastos, Sējā, Siguldā un Stopiņos ļaudis ar līdzšinējo novada vadību ir apmierināti, un darbs drīz mierīgi ievirzīsies pragmatiskās sliedēs!

Tiesa gan, četros no 17 Pierīgas novadiem mēru partijas nav ieguvušas pirmo vietu, un domē iekļuvusī sabiedrība ir gana raiba. Bez asumiem arī pēcvēlēšanu darbā diez vai iztiks varas cīņu tricinātajā Ķekavā, droši vien arī Ropažos, kur līdzīgas pozīcijas ieguvušas pašreizējā un iepriekšējā mēra pārstāvētās partijas, Garkalnē, kur ekscentriskā novada galvas domubiedriem un pāris konkurentu listēm ir līdzīga ietekme. Iespējams, viss uzreiz nebūs skaidrs arī Krimuldā, kur mēra sarakstam būs ne vairs astoņas – kā līdz šim –, bet tikai sešas no 15 balsīm.

Vai varas kaislību "karstie punkti" Pierīgā uzliesmos ar jaunu spēku, apdzisīs vai pārvietosies – to, protams, rādīs jau pirmās pēcvēlēšanu sēdes.