Drukāt šo lapu
14.08.2018 11:53

Septembrī Siguldā atkal notiks starptautiskas olimpiskā krosa riteņbraukšanas sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Septembrī Siguldā atkal notiks starptautiskas olimpiskā krosa riteņbraukšanas sacensības publicitātes

16. septembrī jau ceturto gadu "Fischer" Slēpošanas centrs Siguldā uzņems dalībniekus no dažādām valstīm starptautiskajās kalnu riteņbraukšanas sacensībās olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā "Sigulda Cup". Šāda mēroga un veida sacensības Latvijā ir vienīgās.

XCO trasē dalībniekiem būs jāpārvar dažādi šķēršļi – tramplīni, virāžas, smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, koki u.c. dabīgi radušies un mākslīgi veidoti šķēršļi.

Sacensību rīkotāju SIA "Siguldas Sporta serviss" pārstāve Aneta Galdiņa pavēstīja, ka šogad trase sacensību dalībniekiem ir izveidota vēl draudzīgāka – trase ir nomarķēta un pieejama treniņbraucieniem, kā arī ir attīrīta, daudzviet paplašināta un uzlabota. Sacensības būs ļoti dinamiskas, un to dalībniekiem būs nepieciešams spēks, izveicība un labas koncentrēšanās spējas.

Sacensības norisināsies elites grupā (gan dāmām, gan kungiem), ar iespēja piedalīties sportistiem no 19 gadu vecuma ar derīgu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) licenci, kā arī junioru grupā (gan dāmām, gan kungiem), ar iespēju piedalīties 17 un 18 gadus veci sportisti ar derīgu UCI licenci. Visi pārējie interesenti, kuriem nav starptautiskās UCI licences, var piedalīties "Open" grupā (sākot no 2004.gadā dzimuši un vecāki).

"Sigulda Cup UCI C2 2018" ietvaros tajā pašā dienā tiks organizētas "S!-Šķēršļu velo 2018" sacensības bērniem un jauniešiem, kas ir jauna koncepta riteņbraukšanas sacensības bērniem (sākot ar "dipu dapu" klasi līdz 2001.gadā dzimušiem), kurās dalībniekiem būs ne tikai jābrauc ar velo ierastajā trasē un meža takās, bet arī jāpārvar dažāda veida šķēršļi – gan cilvēka veidoti (vilnītis, pakāpiens, līdzsvara šūpoles, labirints, stumšanas zona, u.c.), gan sacensību apvidū jau atrodamie dabiski izveidojušies (saknes, reljefs, līkumi, u.c.).