Drukāt šo lapu
13.08.2018 14:26

Kaspars Gorkšs sestdien Ķekavā aizvadīs futbolista karjeras atvadu spēli

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaspars Gorkšs sestdien Ķekavā aizvadīs futbolista karjeras atvadu spēli publicitātes

Pašreizējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs sestdien "komanda.lv" pirmās līgas vienības "Auda" sastāvā aizvadīs savas futbolista karjeras atvadu spēli. Sestdien "Auda" pirmās līgas čempionāta ietvaros Ķekavā tiksies ar "Daugavpils"/"Progess" komandu. Mača sākums iecerēts plkst.14.

Jau pirms sezonas 36 gadus vecais Gorkšs tika iekļauts "Auda" pieteikumā, taču tas nenozīmēja, ka viņš šīs vienības rindās arī spēlēs. Tas vairāk tika darīts ar simbolisku mērķi aizsargam aizvadīt atvadu spēli šīs komandas rindās.

"Audas" prezidents ir Gorkša tēvs Juris, turklāt tajā spēlē arī kādreizējā Latvijas izlases kapteiņa brāļi Rihards un Jorens.

Tieši "Audā" Gorkšs uzsāka savu futbolista karjeru, pēc tam to sekmīgi turpinot spēcīgos Latvijas un ārzemju klubos.

Futbolista karjeru Gorkšs noslēdza pērn Latvijas kluba "Riga" rindās, bet vēl sezonu iepriekš pārstāvēja "Liepāja"/"Mogo" komandu. Tāpat viņš ilgstoši spēlēja ārzemēs, 2002.gadā pievienojoties Zviedrijas vienībai "Osters", kā arī pārstāvot šīs valsts klubu "Assyriska". Pēc Zviedrijas viņš 2005. un 2006.gadā bija Latvijas klubā "Ventspils", bet tad pārcēlās uz Angliju, pārstāvot "Blackpool", Londonas "Queens Par Rangers", "Reading", Volverhemptonas "Wanderers" un Kolčesteras "United" komandas. Pēcāk Gorkšs spēlēja arī Grieķijas un Čehijas klubos.

Latvijas izlases sastāvā Gorkšs kopumā aizvadīja 89 spēles un guva piecus vārtus. Viņš valstsvienībā spēlēja no 2005. līdz 2017.gadam, kopš 2008.gada būdams ilggadējs izlases kapteinis.

Par LFF prezidentu Gorkšs kļuva šī gada pavasarī.