Drukāt šo lapu
09.08.2018 19:35

Latvijas sieviešu orientēšanās izlase Siguldā pasaules čempionāta stafetē izcīna septīto vietu, vīri astotie

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas sieviešu orientēšanās izlase Siguldā pasaules čempionāta stafetē izcīna septīto vietu, vīri astotie Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas sieviešu orientēšanās izlase ceturtdien Siguldā ieguva septīto vietu pasaules čempionāta stafetē. Latvijas izlasei pirmo etapu veica Inga Dambe, kura pēc sava skrējiena bija septītā, par trīs minūtēm atpaliekot no pirmajā vietā esošās Šveices.

Kā otrā no Latvijas sportistēm trasē devās Laura Vīķe, kura gan nokrita par vienu pozīciju uz leju.

Pēc Vīķes skrējiena līderos jau bija izvirzījusies Zviedrija, bet Latvija no vadošās komandas atpalika jau septiņas minūtes un 54 sekundes. Savukārt trešā savu posmu veica Sandra Grosberga, kura gan par vienu vietu uzlaboja Latvijas izlases pozīciju, ierindojoties septītajā vietā un no uzvaru izcīnījušās Šveices atpaliekot 11 minūtes un 28 sekundes.

Tikmēr pēdējā posmā spraigā cīņā izšķīrās uzvarētājas liktenis, jo šveiciete Judita Vīdere izšķirošajā skrējienā bija par 15 sekundēm ātrāka par zviedrieti Tūvi Aleksandešoni un izcīnīja Šveicei zelta medaļas. Kopumā sacensībās piedalījās 29 komandas.

Latvijas vīriešu stafetes komanda ar Andri Jubeli, Edgaru Bertuku un Rūdolfu Zērni sastāvā izlaida no rokām medaļas pasaules čempionāta orientēšanās sportā stafetes sacensībās. Latvijas sportisti stafetē guva astoto vietu, lai gan lielu daļu no sacensību laika atradās vadībā.

Pēc pirmā etapa, ko veica Jubelis, Latvijas komanda atradās pirmajā vietā, tomēr Bertukam skrējiens tik sekmīgs vairs nepadevās, jo viņš noslīdēja uz ceturto pozīciju, no pirmā trijnieka atpaliekot piecas sekundes.

Tiesa, Latvijas izlasi cīņā par zeltu atgrieza Zērnis, kurš jau pēc pirmā kilometra atradās vadībā, bet viņš tobrīd aizvadīja spraigu cīņu ar norvēģi Mangni Dāli. Latvietis pirmajā vietā atradās vēl nepilnus divus kilometrus pirms finiša, tomēr pēc tam kļūdījās, kā rezultātā nācās atkrist uz astoto pozīciju.

Uzvaru stafetes sacensībās beigās guva Norvēģija, kam sekoja Šveice un Francija. Latvijas komanda no goda pjedestāla atpalika par 48 sekundēm, kamēr uzvarētāji bija vēl par desmit sekundēm labāki.

Tieši medaļas stafetes sacensībā čempionāta rīkotāji iepriekš minēja kā pašmāju sportistu galveno mērķi šajās meistarsacīkstēs.

Sieviešu stafetē viens etaps ir aptuveni 4,7 kilometrus garš, bet vīriem tie ir 5,7 kilometri.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā noslēgsies svētdien ar sacensībām garajā distancē.