Drukāt šo lapu
07.08.2018 17:52

Dambe ierindojas 12. vietā Siguldā notiekošā pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dambe ierindojas 12. vietā Siguldā notiekošā pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas sportiste Inga Dambe otrdien 35. pasaules čempionāta orientēšanās sportā ietvaros Siguldā vidējā distancē ierindojās 12. vietā. Latvijas sportiste distanci veica 35 minūtēs un 19 sekundēs, kas deva 12. vietu, uzvarētāja Natālija Gemperle no Krievijas finišēja pēc 32 minūtēm un divām sekundēm.

Otrajā vietā ierindojās somiete Marika Teini, kura distanci pabeidza 33 minūtēs un 32 sekundēs, bet trešā bija Francijas sportiste Izija Basē ar rezultātu 33 minūtes un 56 sekundes.

Visaugstākajā vietā Dambe bija otrajā kontrolpunktā, kur viņa ierindojās sestajā pozīcijā, turklāt priekšpēdējā kontrolpunktā viņa bija 11. vietā, cīnoties par labāko desmitnieku, ko gan neizdevās aizsniegt.

No Latvijas pārstāvēm vēl 17. pozīciju ieņēma Sandra Grosberga, skrējienu pabeidzot pēc 36 minūtēm un 11 sekundēm, kamēr Laura Vīķe ierindojās 28.vietā ar rezultātu 38 minūtes un 29 sekundes.

Uzreiz pēc dāmu sacensībām starts tika dots arī vīriešiem. Rūdolfs Zērnis un Edgars Bertuks izcīnīja attiecīgi 23. un 25. vietu. Par čempionu kļuva norvēģis Eskils Kinnebergs, kurš 5,9 kilometru distanci ar 19 kontrolpunktiem veica 32 minūtēs un 59 sekundēs. Uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa šveicieši Daniels Hubmans un Florians Hovalds, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi sešas un 14 sekundes.

Tikmēr Zērnis no uzvarētāja atpalika trīs minūtes un 15 sekundes, kamēr 2012.gada čempions vidējā distancē Bertuks bija vēl 24 sekundes lēnāks, kas viņiem deva attiecīgi 23. un 25.vietu. Zērnis pie 3,1 kilometra atzīmes bija 14.vietā.

Vīriešu sacensībām ir pieteikušies 78 sportisti, bet sievietēm 71 dalībniece.

Pēc tam ceturtdien starts tiks dots komandu stafetes sacensībām, bet sestdien tiks noskaidroti pasaules čempioni garajā distancē.

Pasaules čempionāts tika atklāts sestdien ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Pauliņš 33.vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17. pozīcijā.

Sacensībās Latvijā ir pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startē vairāk nekā 340 sportisti.